ΙΚΕΑ: Μηδενικές εκπομπές αερίων σε πέντε πόλεις μέχρι το 2020

Η εταιρεία έχει επίσης δεσμευτεί να αποβάλλει όλα τα πλαστικά μίας χρήσης από τα καταστήματά της μέχρι το 2020.

Η ΙΚΕΑ στοχεύει να πραγματοποιεί παραδόσεις στο σπίτι με μηδενικές εκπομπές αερίων σε πέντε πόλεις μέχρι το 2020, ανακοίνωσε η εταιρεία αυτή την εβδομάδα. Οι παραδόσεις σε πελάτες στο Άμστερνταμ, στο Λος Άντζελες, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι και στη Σαγκάη θα γίνονται κυρίως με τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων προκειμένου να επιτευχθούν οι περιβαλλοντικοί στόχοι των μηδενικών εκπομπών.

«Για εμάς είναι απαραίτητο να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας με έναν βιώσιμο τρόπο- και γι’ αυτό επιταχύνουμε την διαδικασία μετάβασης στην ηλεκτρική ενέργεια σε πέντε κεντρικές πόλεις», ανέφερε σε δήλωσή του ο CEO της IKEA Group, Jesper Brodin. «Μέχρι το 2020 όλες οι παραδόσεις σε σπίτια στο κεντρικό Άμστερνταμ, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Παρίσι και Σαγκάη θα πραγματοποιούνται με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας ή άλλων μέσων με μηδενικές εκπομπές αερίων».

Η σουηδική εταιρεία επίπλων συμμετείχε στην πρωτοβουλία του Climate Group, την EV100, το 2017, η οποία υπόσχεται να επιτεύξει τους ακόλουθους στόχους: παραδόσεις στο σπίτι με μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2025, παροχή πρόσβασης σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα καταστήματα ΙΚΕΑ μέχρι το 2020, και μείωση στο μισό των εκπομπών αερίων από τους υπαλλήλους και πελάτες της ΙΚΕΑ μέχρι το 2030.

Άλλες εταιρείες που συμμετέχουν στην εκστρατεία είναι η HP, η Unilever και η PG&E. Βέβαια, μεταξύ των μελλών της πρωτοβουλίας EV100, η ΙΚΕΑ είναι πρωτοπόρος, καθώς δεσμεύτηκε τον Ιούνιο να αποβάλλει όλα τα πλαστικά μίας χρήσης όπως τα καλαμάκια και τα πιάτα από τα καταστήματά της μέχρι το 2020.

«Με το να μεταβούμε στην χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για τις παραδόσεις στο σπίτι με τέτοιους ρυθμούς, η ΙΚΕΑ θέτει ένα ισχυρό παράδειγμα για τις “καθαρές” μετακινήσεις στα κέντρα των πόλεων, όπου ζώνες μηδενικών εκπομπών θα γίνουν κάποια στιγμή στο μέλλον κάτι το συνηθισμένο», σημείωσε σε δήλωσή της η Helen Clarkson, CEO της Climate Group. «Επιτρέπουν στους πελάτες τους να παίξουν ένα κεντρικό ρόλο στην επιτάχυνση μιας συνολικότερης μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα».