Η οικογένεια που σέρβιρε «αρχοντικό» σπιτικό φαγητό στη Χίλαρι Κλίντον

Η οικογένεια που σέρβιρε «αρχοντικό» σπιτικό φαγητό στη Χίλαρι Κλίντον

Από τη Μεσσηνιακή Μάνη στο Μαρούσι. Πώς η οικογένεια Φραγκούλη εξειδικεύτηκε στο business lunch.

Θα μπορούσε να στεφθεί «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» όχι μόνο για το 2014, αλλά για τα συνολικά 47 χρόνια προσφοράς στο χώρο του μαγειρευτού, παραδοσιακού φαγητού με τη βοήθεια της οικογένειάς του.

Τον τίτλο θα μπορούσε να κερδίσει όμως και για άλλους λόγους: Γιατί όταν χρειάστηκε να αναμετρηθεί με την κρίση, δεν το έβαλε κάτω. Όταν βάλτωσαν οι φιλοδοξίες του, ξεπέρασε τις δυνάμεις του (και την τσέπη του), πήρε το ρίσκο των επενδύσεων, ανέστησε το παλαιομοδίτικο – βασισμένο στη φήμη και τις μνήμες του παρελθόντος – μαγαζί του και κατάφερε να γίνει πρώτο θέμα στις ειδήσεις επί τρεις ημέρες το 1996, αφού έπεισε τη Χίλαρι Κλίντον να δοκιμάσει τις σπεσιαλιτέ από τα μαγικά χεράκια της μητέρας του.

Ο λόγος για τον κ. Σταύρο Φραγκούλη, τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου – ταβέρνας – μπαρ (λίγο απ’ όλα) «Αρχοντικό» στο Μαρούσι. Μια επιχείρηση που ξεκίνησε το 1967 σε παραθαλάσσιο χωριό της Μεσσηνιακής Μάνης – ομώνυμο του καταστήματος – σαν μπακάλικο, μετατράπηκε σε παραδοσιακό καφενείο, μετά ψαροταβέρνα και προσγειώθηκε στην Αθήνα το 1987 (στην οδό Έβρου, στους Αμπελόκηπους) για να σερβίρει στους Αθηναίους το πρώτο business lunch απευθείας από το ταψί της μητέρας του, στην πόρτα των γραφείων μεγάλων εταιριών.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr