Εικόνες καταστροφής στο απελευθερωμένο από το Ισλαμικό Κράτος Κομπάνι

Εικόνες καταστροφής στο απελευθερωμένο από το Ισλαμικό Κράτος Κομπάνι

Υπό την κατοχή των ένοπλων τζιχαντιστών παραμένουν περίπου 350 χωριά της γύρω περιοχής.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους 350 χωριά γύρω από την κουρδική συριακή πόλη Κομπάνι που απελευθερώθηκε στις αρχές της εβδομάδας, όπως εκτιμά μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι κουρδικές δυνάμεις που την Δευτέρα ανακοίνωσαν ότι εκδίωξαν τους τζιχαντιστές από το Κομπάνι, απελευθέρωσαν επίσης πέντε χωριά όμως «άλλα 350 παραμένουν υπό τον έλεγχο του ΙΚ».

Σήμερα σε συγκρούσεις σκοτώθηκαν 22 τζιχαντιστές, πρόσθεσε η οργάνωση εδρεύει στη Βρετανία και βασίζει τις πληροφορίες της σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών εντός της Συρίας. «Δεκαεννέα μέλη του ΙΚ σκοτώθηκαν σε μάχες με τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στους λόφους γύρω από το Μανάζ, δυτικά του Κομπάνι», είπε ο Ραχμάν. «Άλλοι τρεις σκοτώθηκαν σε χωριά στα ανατολικά του Κομπάνι», πρόσθεσε.

Επίσης, σε βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε το ΙΚ στα δυτικά περίχωρα του Κομπάνι σκοτώθηκε ένας άμαχος, είπε ο Ραχμάν, τονίζοντας ότι ο αγώνας εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία δεν έχει τελειώσει.

Η τετράμηνη πολιορκία και οι μάχες στο Κομπάνι μετέτρεψαν την πόλη αυτή, πάνω στα συροτουρκικά σύνορα, σε έναν πραγματικό σωρό ερειπίων. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που κατάφεραν να μπουν στην πόλη είπαν ότι τα τρία τέταρτά της έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο