Εικόνες ντροπής στη Βέροια: Δεν θέλουν πρόσφυγες και επιτέθηκαν σε βουλευτή

Εικόνες ντροπής στη Βέροια: Δεν θέλουν πρόσφυγες και επιτέθηκαν σε βουλευτή

Επεισοδιακή «υποδοχή» των προσφύγων στη Βέροια. Επιχείρησαν να λιντσάρουν τον βουλευτή Ημαθίας Γιώργο Ουρσουζίδη. Πέταξαν γουρουνοκεφαλές.

Λίγα λεπτά μετά την έλευση του πρώτου λεωφορείου με τους Σύριους πρόσφυγες στο Στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου», εξαγριωμένοι πολίτες όρμηξαν λεκτικά εναντίον του Βουλευτή Ημαθίας Γιώργου Ουρσουζίδη.

Ο βουλευτής βρισκόταν από νωρίς στο σημείο όπου είχαν συγκεντρωθεί οι κάτοικοι της Αγ. Βαρβάρας, όμως μόλις το λεωφορείο με τους πρώτους πρόσφυγες πέρασε τις πύλες του στρατοπέδου, κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους τον εντόπισαν μέσα στην κλούβα των ΜΑΤ και κινήθηκαν προς το μέρος του.

Ο βουλευτής βγήκε αρχικά για να τους μιλήσει αλλά λίγο πιο θερμόαιμοι επιχείρησαν να τον λιντσάρουν. Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και ο ίδιος, εμφανώς ξαφνιασμένος, βρήκε αμέσως καταφύγιο πίσω στην κλούβα. Και ενώ οι ψυχραιμότεροι προσπαθούσαν να εξομαλύνουν την κατάσταση, κάποιος πέταξε γουρουνοκεφαλές, δημιουργώντας εκ νέου μια μικρή αναστάτωση.

“Να μην έχουμε εικόνες της Ειδομένης, αυτό θέλουμε. Χρυσέ μου άνθρωπε, θέλουμε ειρήνη” είπε ένας ιερέας που ήταν παρών. “Υπάρχει μια μοναχή δίπλα στον προφήτη Ηλία. Εάν πειραχθεί μια τρίχα από τα μαλλιά αυτά αυτής της μοναχής, θα γίνει χαμός”, πρόσθεσε.

Μάλιστα, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πίσω από τον ιερέα, υπήρχαν άτομα που φώναζαν συνθήματα τα οποία συνήθως ακούγονται σε συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής.

Συνολικά οκτώ λεωφορεία αναχώρησαν χθες για Πιερία και Ημαθία                            

Συνολικά οκτώ λεωφορεία αναχώρησαν τελικά χθες από την Ειδομένη, με τα έξι να έχουν προορισμό την Ημαθία και τα δύο την Πιερία.

Από το πρωί, μέλη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ενημέρωναν πρόσφυγες και μετανάστες για το πώς μπορούν να μεταβούν σε κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης κι έως το βράδυ περισσότερα από 600 άτομα είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και είχαν καταγραφεί στις σχετικές λίστες.

Αναμένεται πως και σήμερα θα συνεχιστεί η μεταφορά όσων το επιθυμούν, αφού αρκετοί είναι αυτοί -κυρίως οικογένειες με παιδιά- που δηλώνουν πως δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να ζουν υπό αυτές τις «πολύ κακές», όπως τονίζουν, συνθήκες στην Ειδομένη.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται και να κλείνουν τη σιδηροδρομική γραμμή στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν έως ότου ανοίξουν τα σύνορα.

Σκληρή απάντηση Κουρουμπλή

Σκληρή επίθεση εναντίον του ιερέα της Βέροιας που καταγράφεται στο βίντεο εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA το Σάββατο, ο Π. Κουρουμπλής, είπε χαρακτηριστικά: “Αμαυρώνουν με το χυδαιότερο τρόπο την προσφορά της ορθοδοξίας. Η ορθοδοξία έχει δώσει τα πάντα για τους πρόσφυγες και δεν έχει το δικαίωμα κανένας από αυτούς τους κυρίους, δεν τους λέω ιερωμένους γιατί δεν είναι, είναι έξω από το Χριστό, για να μην πω ότι είναι αντίχριστοι, όταν συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο”.

Πηγή: news247.gr