Οικονόμου: Θα πέσει δραστικά η τιμή του ρεύματος για όλους

Οικονόμου: Θα πέσει δραστικά η τιμή του ρεύματος για όλους
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προσέρχεται στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου, Αθήνα, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οικονόμου: Ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας με οριζόντια ενίσχυση για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στον Μάιο - Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμούς ρεύματος 4 και 5 φορές πάνω.

Ουσιαστική παρέμβαση, οριζόντια ενίσχυση για όλους και με μεγάλο χρονικό ορίζοντα θα ανακοινωθεί μέσα στον Μάιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ρεύμα, όπως ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα ξαναδούμε λογαριασμούς ρεύματος 4 και 5 φορές πάνω.

Επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση νιώθει την αγωνία και την αγανάκτηση του κόσμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι για μία πολύ ουσιαστική παρέμβαση η οποία θα κάνει τρία πράγματα. Επί της ουσίας θα δουν και οι επιχειρήσεις αυτή την ουσιαστική ενίσχυση και μάλιστα κάποιες επιχειρήσεις και πιο αναδρομικά σε ό,τι αφορά την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Δεύτερον προφανώς και θα ισχύσουν τα μέτρα αυτά και τον Μάιο και τρίτον και πιο σημαντικό θα ανακοινώσει σύντομα ο πρωθυπουργός μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση, ένα εθνικό σχέδιο ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στην Ευρώπη, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση στην τιμή του ρεύματος που θα πληρώνει ο πολίτης».

Διευκρινίζοντας ότι οι διεθνείς συνθήκες είναι δύσκολες και οι τιμές είναι μεγάλες, όμως αυτό που θα δει ο πολίτης και εκείνος που καταναλώνει πάνω από 300 kWh είναι μια πάρα πολύ ουσιαστική μείωση στην τιμή του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος σε σχέση με αυτήν που πλήρωνε πριν. Θα υπάρξει ενίσχυση αποφασιστική, ουσιαστική και το πιο σημαντικό, με μεγάλο χρονικό ορίζοντα. Θα ξέρει πλέον ο καθένας ότι αυτό που θα κάνουμε θα διαμορφώσει έναν χρονικό ορίζοντα αρκετά μεγάλο μέσα στον οποίο οι τιμές του ρεύματος θα είναι πολύ πιο προσιτές, πολύ πιο κανονικές, πιο κοντά σ’ αυτά που γνωρίζαμε πριν ξεσπάσει αυτή η κρίση. Και πάλι δεν θα μηδενιστεί πλήρως το αποτύπωμα της αύξησης αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα έχουμε αυτό το πάρα πολύ δύσκολο, για τη μεγάλη πλειοψηφία επιχειρήσεων και νοικοκυριών, που ήταν πάνω από τις 300 kWh που αντιμετωπίζαμε μέχρι τώρα».

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «η ενίσχυση θα είναι οριζόντια. «Θα είναι για όλους και ενώ η πρώτη φάση της βοήθειας επικεντρώθηκε στους πιο αδύναμους και σ’ αυτούς που ήταν μέχρι τις 300 kWh, η πραγματικότητα είναι ότι οι καταναλωτές πάνω από τις 300 kWh μάτωσαν το προηγούμενο διάστημα και αυτό ερχόμαστε τώρα να το αντιμετωπίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά».

Και ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε: «αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι από την ώρα που θα ανακοινωθούν οι παρεμβάσεις και από τον Ιούνιο που θα ισχύουν δεν θα ξαναδούμε λογαριασμούς ρεύματος τέσσερις και πέντε φορές πάνω, κάτι που κυρίως αντιμετώπισαν οι καταναλώσεις από 300 kWh και πάνω, συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων κλπ. Θα μειωθούν πάρα πολύ οι αυξήσεις, θα μειωθούν οι λογαριασμοί και μάλιστα για έναν χρονικό ορίζοντα αρκετά μεγάλο. Ακούμε, βλέπουμε, παρατηρούμε, καταλαβαίνουμε τον κόσμο και δρούμε μετρημένα πάντοτε με μέτρα που μπορεί να είναι εφαρμόσιμα και αποφασιστικά, χωρίς να λέμε ότι θα βγάλουμε λαγούς απ’ τα καπέλα και χωρίς να παραπλανούμε τον κόσμο και να λαϊκίζουμε», τόνισε.