Είκοσι τρία νέα κρούσματα και καμία ανθρώπινη απώλεια από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο

Είκοσι τρία νέα κρούσματα και καμία ανθρώπινη απώλεια από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο
Απολυμαντές ψεκάζουν με υγρό απολύμανσης τους κοινόχρηστους χώρους του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, Αθήνα, Τρίτη 17 Μαρτίου 2020. Συνολικά 387 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργεία Υγείας, εκ των οποίων 35 νέα κρούσματα. Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, το απόγευμα της Τρίτης, από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, ακόμα ένας συμπολίτης μας κατέληξε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο σε πέντε. Ενημέρωσε επίσης πως 14 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στους 192 οι συνολικοί θάνατοι από τον ιό στη χώρα. 61 (31,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Είκοσι τρία νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.432, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. 777 (22,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.906 (55,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Τέσσερις (44,4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 88,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα

Από τα 23 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, 1 εντοπίστηκε στη Ροδόπη, 2 στην Καστοριά, 1 στην Αττική, 8 στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, 4 εισαγόμενα στον Προμαχώνα, 2 από την Αλβανία , 4 από πτήσεις και 1 από την Κάρπαθο. Όσον αφορά το κρούσμα από την Κάρπαθο, πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για Ελληνοαμερικανό ο οποίος διεκομίσθη με ειδική κάψουλα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου της Κρήτης.