Ηλεκτροσόκ από την Orsted: Αποχωρεί από αγορές, δεν δίνει μέρισμα ως τo 2025 και απολύει…

Ηλεκτροσόκ από την Orsted: Αποχωρεί από αγορές, δεν δίνει μέρισμα ως τo 2025 και απολύει…
Photo: pixabay.com
Ο διευθύνων σύμβουλος Mads Nipper παλεύει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών 

Γκριζάρει από ό,τι φαίνεται το στοίχημα της πράσινης ανάπτυξης για την Ørsted… αφού η μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών στον κόσμο αναστέλλει το μέρισμά της, περικόπτει θέσεις εργασίας και αποχωρεί από πολλές αγορές, καθώς ο όμιλος αντιμετώπισε ένα καταστροφικό 12μηνο.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε την Τετάρτη 7/2 ότι θα «παύσει» τα μερίσματα για την περίοδο 2023-2025, θα περικόψει 800 θέσεις εργασίας και θα αποσυρθεί από τις αγορές της Νορβηγίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος Mads Nipper παλεύει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά από μια υπερβολικά επιθετική επέκταση στην αγορά των ΗΠΑ και τα υψηλότερα επιτόκια που οδήγησαν τον όμιλο αντιμέτωπο με απομειώσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την Ørsted μια «πιο λιτή και αποτελεσματική εταιρεία», είπε ο Nipper. Σημειώνεται πως, καθώς ο όμιλος, ο οποίος ανήκει κατά 50,1% στο δανικό δημόσιο, προσπαθεί να σταθεροποιηθεί, ο πρόεδρος Thomas Thune Andersen θα παραιτηθεί μετά από σχεδόν μια δεκαετία στη θέση του. Προηγήθηκαν οι αποχωρήσεις του πρώην επικεφαλής οικονομικών Daniel Lerup και του επικεφαλής λειτουργικού διευθυντή Richard Hunter τον Νοέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: