Ημέρα της Ελλάδας σήμερα στο Φεστιβάλ των Καννών

Ημέρα της Ελλάδας σήμερα στο Φεστιβάλ των Καννών
Photo:

Σήμερα η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Ξένια» του Πάνου Κούτρα, στο επίσημο τμήμα του Φεστιβάλ.

Η αίθουσα Debussy του 67ου φεστιβάλ των Καννών θα γεμίσει με άρωμα Ελλάδας σήμερα με την προβολή της ταινίας «Ξένια» του Πάνου Κούτρα, στο τμήμα «Ενα κάποιο βλέμμα».

Στα μισά της διαδρομής, χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και με τις πολυσυζητημένες ταινίες Grace de Monaco του Ολιβιέ Νταν γύρω από την Γκρέις Κέλι, το βιογραφικό Saint Laurent του Μπερτράντ Μπονελό αλλά και την ταινία Καλώς ήλθατε στη Νέα Υόρκη του Έιμπελ Φεράρα, γύρω από την υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν να κερδίζουν περισσότερα «κουτσομπολίστικα» σχόλια, παρά καλές κριτικές, ήρθε η ώρα της Ελλάδας.

Μία πενταετία μετά τη «Στρέλλα», ένα γενναίο ερωτικό δράμα που προκάλεσε αίσθηση με την ιστορία της νεαρής τρανσέξουαλ και έφτασε μέχρι το Φεστιβάλ Βερολίνου, ο Κούτρας επανέρχεται στο προσκήνιο εκπροσωπώντας το ελληνικό σινεμά στο μεγαλύτερο διεθνές κινηματογραφικό σαλόνι.

Η ταινία φέρνει το θέμα της οικογένειας στο πρώτο πλάνο και αφηγείται την ιστορία του Ντάνυ και του αδερφού του, Οδυσσέα, 16 και 18 ετών, οι οποίοι μετά το θάνατο της αλβανής μητέρας τους, ξεκινούν ένα ταξίδι από την Κρήτη έως τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να βρουν τον έλληνα πατέρα τους, που τους εγκατέλειψε όταν ήταν ακόμη παιδιά.

Ξένοι στην ίδια τους τη χώρα, είναι αποφασισμένοι να τον πείσουν να τους αναγνωρίσει, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα τηλεοπτικό talent show που θα τους εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή.

Στη διαδρομή θα έρθουν αντιμέτωποι με όσα τους ενώνουν, την αγριότητα της εφηβείας, ένα όνειρο που πρέπει πάση θυσία να γίνει πραγματικότητα και μια Ελλάδα που αρνείται να τους ακολουθήσει.

Διαβάστε ακόμα:

Κάννες: Η Νικόλ Κίντμαν δεν κατάφερε να «κλέψει» τη λάμψη της Γκρέις Κέλι

Μια «ανάσα» πριν την έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών

Αηδιασμένη η πρώην σύζυγος του Στρος-Καν με την ταινία για την υπόθεση του Sofitel