«Ημέρα της Γης»: Η ΔΕΗ ηλεκτροδοτεί 4.400.000 νοικοκυριά αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

«Ημέρα της Γης»: Η ΔΕΗ ηλεκτροδοτεί 4.400.000 νοικοκυριά αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Η ΔΕΗ συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης ηλεκτροδοτώντας για 2η συνεχόμενη χρονιά 4.400.000 νοικοκυριά με ενέργεια αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μέσω της δωρεάν διάθεσης της υπηρεσίας Green Pass.

Ως ο μεγαλύτερος πάροχος ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, η ΔΕΗ εγγυάται πώς όση ενέργεια καταναλωθεί στις 22 Απριλίου, τόση θα δεσμευτεί από πιστοποιημένες ΑΠΕ.

Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από οικιακή χρήση κατά 16.000 τόνους.

Παράλληλα, με την υλοποίηση νέων μεγάλων περιβαλλοντικών επενδύσεων και δράσεων για την εφαρμογή των πλέον αυστηρών περιβαλλοντικών προδιαγραφών σε όλο το φάσμα των παραγωγικών δραστηριοτήτων του ο όμιλος της ΔΕΗ Α.Ε. συνεχίζει να συμβάλλει για τη μετάβαση σε έναν κόσμο με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Ο Όμιλος της ΔΕΗ έχει ξεκινήσει και υλοποιεί συνολικές επενδύσεις που φτάνουν περίπου τα 8 δισ. ευρώ, από τις οποίες τα 6 δισ. προορίζονται για αντικαταστάσεις παλαιών θερμικών Μονάδων με νέες που θα ενσωματώνουν τις πλέον προηγμένες περιβαλλοντικές τεχνολογίες, ενώ άλλα 2 δισ. ευρώ περίπου προορίζονται για δυναμική επέκταση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Με όλες αυτές τις περιβαλλοντικές επενδύσεις ο Όμιλος της ΔΕΗ ενισχύει τις πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της μετάβαση στην “πράσινη οικονομία” στη χώρα μας, στοχεύοντας στην:

  • εξασφάλιση πλήρους επάρκειας ρεύματος,
  • στήριξη της Εθνικής Οικονομίας και της εγχώριας Απασχόλησης,
  • ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας,
  • δυναμική επέκταση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας,
  • αποτελεσματικότερη προστασία του Περιβάλλοντος και στην
  • ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από την αξιοποίηση του “εθνικού καυσίμου”, του λιγνίτη.

Το GreenPass που είναι διαθέσιμο για τους καταναλωτές, εξασφαλίζει ότι όση ποσότητα ενέργειας καταναλώνετε στο σπίτι σας, τόση ποσότητα παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές και δεσμεύεται για τη δική σας κατανάλωση από τη ΔΕΗ, τον μεγαλύτερο προμηθευτή* ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές στην Ελλάδα.