Ημερίδα για τη βιωσιμότητα των ελληνικών επιμελητηρίων

Ημερίδα για τη βιωσιμότητα των ελληνικών επιμελητηρίων

Στις 27 Αυγούστου η συνάντηση για τις δυνατότητες εναλλακτικών δρόμων οικονομικής βιωσιμότητας του επιμελητηριακού θεσμού.

Οι δυνατότητες εναλλακτικών δρόμων οικονομικής βιωσιμότητας του επιμελητηριακού θεσμού θα εξεταστούν στην ημερίδα με θέμα: «Το μέλλον και η βιωσιμότητα των ελληνικών επιμελητηρίων», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας.

«Η κυβέρνηση νομοθέτησε την κατάργηση, από 1.1.2015, της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια. Αυτό πρακτικά σημαίνει τον βίαιο θάνατο του επιμελητηριακού θεσμού, όπως τον γνωρίσαμε, σαν δημόσιο φορέα εκπροσώπησης και στήριξης των επιχειρήσεων, παροχής υπηρεσιών, και τεκμηριωμένων συμβουλευτικών και γνωμοδοτικών πρωτοβουλιών προς την Πολιτεία για την άσκηση ορθών πολιτικών», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης.

«Η πολιτεία αγνοούσε συχνά τις θέσεις των επιμελητηρίων, σήμερα όμως, είναι φανερό ότι αν έδινε σε αυτές μεγαλύτερη προσοχή, πολλά τραγικά λάθη πολιτικών θα είχαν αποφευχθεί και η κρίση θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί με άλλους όρους και με έναν υγιή ιδιωτικό τομέα. Τώρα τα πράγματα θα χειροτερεύσουν, αλλά εμείς, ως επιμελητήρια, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μάχη για να βρούμε τους τρόπους βιωσιμότητας. Μπορεί η κυβέρνηση να μην έχει αντιληφθεί ακόμη την μεγάλη συμβολή των επιμελητηρίων και τι θα λείψει από το επιχειρηματικό πεδίο, ωστόσο αυτό θα γίνει σύντομα φανερό. Η ημερίδα θα μας προετοιμάσει, ώστε, να καταθέσουμε ώριμες σκέψεις και θέσεις στην επερχόμενη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη».

Διαβάστε ακόμη:

Οι προτάσεις της ΕΣΕΕ για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα