Είναι αυτό το μέλλον της μόδας;

Είναι αυτό το μέλλον της μόδας;

Η Κιμ Καρντάσιαν και η Κρίσι Τέιγκεν ήταν από τις πρώτες που υιοθέτησαν αυτό το ιδιαίτερο στυλ. 

Εδώ και μία εβδομάδα, οι διασημότητες κοινοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια καινούργια τάση στη μόδα, τη μετατροπή του σώματος: από το κολιέ που δημιουργεί ένα ιδιαίτερο σχέδιο στον λαιμό της Κιμ Καρντάσιαν έως τα φτερά στο στήθος της Κρίσι Τέιγκεν.

Από τις 5 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στο νούμερο 48 της Mercer Street στη Νέα Υόρκη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση με τίτλο «A. Human». Αποτελείται από τη σύνθεση σκηνικών, τεχνολογίας, προσθετικών μελών και ηθοποιών, με την πρόθεση να γίνει πιο δυσδιάκριτη η γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν έναν «ανατρεπτικό παιδότοπο, όπου όλα τα θεάματα σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό».

Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν βιολογικές φτέρνες που αναδύονται από το πόδι τους, το A. Human nautilus, ή έναν κορσέ, το A. Human corset SS19. Η συλλογή των «ενδυματολογικών» προτάσεων έχει προκύψει από συνεργασία του σχεδιαστή Nicola Formichetti και την μακιγιέρ Isamaya Ffrench.

Δημιουργώντας την έκθεση «A. Human», ο διαφημιστής Simon Huck είχε στόχο να προβλέψει το μέλλον της μόδας. «Όταν σκέφτεσαι το μέλλον, το σκέφτεσαι σκοτεινό, δυστοπικό», δήλωσε στο περιοδικό Vogue. «Δεν ήθελα να δημιουργήσω έναν ουτοπικό κόσμο, αλλά ήθελα να δημιουργήσω έναν κόσμο που θα ήταν αισιόδοξος, ή τουλάχιστον ουδέτερος. Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε το μέλλον της μόδας και το μέλλον της αυτοέκφρασής μας ως έναν τρόπο να κοιτάξουμε στο μέλλον. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του “A. Human”», πρόσθεσε.

Δείτε ακόμη: Τι σχέση έχει ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο με τη βιομηχανία της βιώσιμης μόδας;