Είναι αυτό το μέλλον των κινητών τηλεφώνων;

Είναι αυτό το μέλλον των κινητών τηλεφώνων;

Η μικροκαμωμένη συσκευή, που θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία τον επόμενο μήνα, είναι σχεδιασμένη να χωράει σε μια θήκη για κάρτες. 

Ένα τηλέφωνο 4G πάχους 5,3 χιλιοστών ανακοινώθηκε από την μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιαπωνίας, NTT Docomo. Αυτή η μικροκαμωμένη συσκευή, που θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία τον επόμενο μήνα, είναι σχεδιασμένη να χωράει σε μια θήκη για κάρτες. Μάλιστα, η NTT Docomo περιγράφει το κινητό ως το «λεπτότερο του κόσμου». Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί μέρος μιας μόδας όπου προσφέρονται συνοδευτικές φορητές συσκευές σε όσους διαθέτουν ήδη μεγαλύτερα «έξυπνα» τηλέφωνα.

Το κινητό, με την ονομασία Card Keitai KY-01L, θα κατασκευάζεται από την εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Kyocera. Το τηλέφωνο ζυγίζει 47 γραμμάρια και διαθέτει μια οθόνη αφής που θυμίζει χαρτί, όπως τα ηλεκτρονικά βιβλία. Θα έχει περιορισμένη λειτουργικότητα με κλήσεις, μηνύματα και σύνδεση στο διαδίκτυο αλλά χωρίς κάμερα ή τη δυνατότητα να λειτουργήσει εφαρμογές κινητών τηλεφώνων.

Ο Ben Wood, αναλυτής της εταιρείας ερευνών CCS Insight δήλωσε: «Αυτός ο καταιγισμός από τα συνοδευτικά τηλέφωνα αντικατοπτρίζει την επιθυμία των κατασκευαστριών εταιρειών να βρουν νέα προϊόντα που θα μπορούν να πουλήσουν σε μια ήδη κορεσμένη αγορά». «Ένα μικρό συνοδευτικό τηλέφωνο μπορεί να φαίνεται ελκυστικό στη θεωρία, αλλά οι συσκευές αυτές τείνουν να προκαλούν περισσότερα προβλήματα, καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές πρέπει να πληρώνουν για να τα αγοράσουν μια ίση ή και μεγαλύτερη τιμή σε σχέση με τα τηλέφωνα που ήδη διαθέτουν, όπως επίσης και να χρεωθούν επιπλέον για τα τέλη του χρόνου ομιλίας».

Μέσα στην εβδομάδα, ένα μικροσκοπικό «έξυπνο» τηλέφωνο Android, που σχεδιάστηκε ως συνοδευτική συσκευή κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ.