Είναι επίσημο: Ο Spider-Man επιστρέφει στο «κινηματογραφικό σπίτι» της Marvel

Είναι επίσημο: Ο Spider-Man επιστρέφει στο «κινηματογραφικό σπίτι» της Marvel
epa04145792 Spider-Man of 'The Amazing Spider-Man 2' makes an appearance on stage during Earth Hour Kick-Off with Spider-Man in Singapore, 29 March 2014. Earth Hour Kick-Off with Spider-Man, The First Super Hero Ambassador for Earth Hour, is a global movement organized By WWF (World Wide Fund For Nature) to encourage the public to switch off lights and conserve energy. EPA/HOW HWEE YOUNG Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η τρίτη ταινία Spider-Man, με τον Tom Holland στον πρωταγωνιστικό ρόλο, θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιουλίου 2021.

του Dan Reilly

Ο Spider-Man, ο αγαπημένος κινηματογραφικός ήρωας, επιστρέφει στη Marvel Cinematic Universe ύστερα από έναν μήνα… μοναξιάς. Το Deadline αναφέρει ότι η Sony, η κάτοχος των κινηματογραφικών δικαιωμάτων του, ήρθε σε συμφωνία με τη Disney για να μοιραστεί μαζί της τον υπερ-ήρωα για τουλάχιστον δύο ακόμα ταινίες.

Η τρίτη ταινία Spider-Man, με τον Tom Holland στον πρωταγωνιστικό ρόλο, πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιουλίου 2021, με παραγωγούς τους Kevin Feige και Amy Pascal των Marvel Studios και Pascal Pictures αντίστοιχα.

«Είμαι ενθουσιασμένος που το ταξίδι του Spider-Man στην MCU θα συνεχιστεί. Κι εγώ και όλοι μας στα Marvel Studios είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στο συγκεκριμένο πρότζεκτ» ανέφερε ο Feige σε δήλωσή του. «Ο Spider-Man είναι ένα πανίσχυρο είδωλο και ήρωας, οι περιπέτειες του οποίου αφορούν όλες τις ηλικίες και όλες τις κατηγορίες κοινού σε όλο τον κόσμο».

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα. Η προηγούμενη διακοπή των συνομιλιών μεταξύ των δύο εταιρειών, της Sony και της Disney, προέκυψε όταν η Marvel (θυγατρική της Disney) ζήτησε μεγαλύτερο μερίδιο από τα έσοδα ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων που αποφέρουν οι ταινίες με τον Holland. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, ο κολοσσός των βιβλίων κόμικς ήθελε ένα μοίρασμα 50-50 των εσόδων, ενώ η Sony ήταν διατεθειμένη να παραχωρήσει μόλις το 5% της… συγκομιδής της πρεμιέρας.

Η Marvel ετοιμάζει μια σειρά sequel για ταινίες όπως οι Thor, Guardians of the Galaxy, Doctor Strange, Black Panther και Captain Marvel. Παράλληλα, ετοιμάζονται και οι ταινίες Black Widow με τη Scarlett Johansson και The Eternals με την Angelina Jolie. Τέλος, πρότζεκτ όπως τα Loki, Scarlet Witch, Falcon, Hawkeye, She-Hulk, Ms. Marvel και άλλα πρόκειται να προβληθούν στην υπηρεσία συνεχούς ροής Disney+.

Σύντομα αναμένεται να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες της συμφωνίας, ύστερα από αυτή την πολύ θετική έκπληξη. Πάντως, για την ώρα θα πρέπει να συνεχίσουμε να υποθέτουμε ότι ο Tony Stark παραμένει, δυστυχώς, νεκρός.