Είναι η εταιρεία της Τζέσικα Άλμπα όσο «τίμια» λέει;

Είναι η εταιρεία της Τζέσικα Άλμπα όσο «τίμια» λέει;

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για ψευδείς ετικέτες στα προϊόντα.

Αποζημίωση ύψους 7,35 εκατ. δολαρίων θα καταβάλει στους αγοραστές η Honest Co. Σύμφωνα με δημοσίευμα, το κοινό παραπονέθηκε πώς η η ηθοποιός και συν-ιδρύτρια της εταιρείας, Τζέσικα Άλμπα, «ονόμασε» δεκάδες προϊόντα σπιτιού και προσωπικής φροντίδας ως φυσικά και χωρίς χημικά ενώ δεν ήταν.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο αποτελεί μέρος του δεύτερου διακανονισμού της Honest, στο πλαίσιο των νομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Οι αγοραστές κατήγγειλαν πώς τα αφρόλουτρα, η παιδική οδοντόκρεμα, τα καθαριστικά δαπέδων, τα απορρυπαντικά ρούχων, τα σαπούνια και άλλα αντικείμενα περιείχαν συνθετικά και τοξικά συστατικά, παρά τις ταμπέλες που διαβεβαίωναν το αντίθετο.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι αγοραστές θα λάβουν πληρωμή ή πίστωση 2,50 δολάρια ανά επιλέξιμο προϊόν, μέχρι και 10 προϊόντα που αγοράστηκαν, χωρίς να απαιτείται η απόδειξη αγοράς.

Η εταιρεία συμφώνησε επίσης να αλλάξει την επισήμανσή της, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει.

Στις 5 Ιουνίου, η Honest πλήρωσε έπειτα από διακανονισμό 1,55 εκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων, σαπουνιού και καθαριστικών επιφανειών που προκάλεσαν ερεθισμό του δέρματος.