Είναι οριστικό: Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες

Είναι οριστικό: Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες
Αποψη από συνεδρίαση της ολομέλειας του Συμβούλιου της Επικρατείας , Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016. Εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις ακυρώσεως που έχουν καταθέσει οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας κατά αποφάσεων που σχετίζονται με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έκανε δεκτές τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των Antenna, Mega Channel και Σκάι.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, με τις υπ’ αριθμ. 146 έως 148/2016 αποφάσεις της, απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Antenna, Mega Channel και Σκάι.

Οι εν λόγω τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονταν κατά της υπ’ αριθμ. 1/2016 προκήρυξης του υπουργού Επικρατείας για τη δημοπρασία χορήγησης τεσσάρων αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)». Η τιμή της κάθε άδειας έχει καθοριστεί στα 3 εκατ. ευρώ.

Οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των επίμαχων τηλεοπτικών σταθμών είχαν συζητηθεί κεκλεισμένων των θυρών, στις 5 Ιουλίου 2016, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Διαβάστε ακόμη: Το υπουργείο Εργασίας μηνύει τους ιδιοκτήτες του Mega