Είναι πιο πιθανό να γίνεις δισεκατομμυριούχος…εάν είσαι γυναίκα!

Είναι πιο πιθανό να γίνεις δισεκατομμυριούχος…εάν είσαι γυναίκα!

Οι γυναίκες πλέον αντιπροσωπεύουν το 11,7% του «κλαμπ των δισεκατομμυριούχων».

Ο αριθμός των γυναικών δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε ταχύτερα από τον αριθμό των ανδρών δισεκατομμυριούχων το 2017, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Το περασμένο έτος σημειώθηκε αύξηση του αριθμού των γυναικών με περιουσία άνω του ενός δισ. παγκοσμίως κατά 18%, σε σύγκριση με την αύξηση του αριθμού των ανδρών κατά 14,5%, σύμφωνα με έρευνα της Wealth-X. Με βάση αυτή την ανάκαμψη, οι γυναίκες πλέον αντιπροσωπεύουν το 11,7% του «κλαμπ των δισεκατομμυριούχων».

Η αλλαγή αυτή έρχεται σε μια εποχή που ο πλούτος των δισεκατομμυρίων αυξάνεται συνολικά. Σύμφωνα με την Wealth-X, έχουμε άλλη μία αλλαγή: Η Ασία φιλοξενεί πλέον τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του κόσμου, ξεπερνώντας έτσι τη Βόρεια Αμερική.

«Κι ενώ οι Η.Π.Α. παρέμεναν στην πρώτη θέση με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους παγκοσμίως, πλέον στις δέκα πρώτες χώρες οι έξι δεν βρίσκονται στην Αμερική», αναφέρει η μελέτη της Wealth-X.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2,754 δισεκατομμυριούχοι παγκοσμίως, μία αύξηση της τάξεως του 15% από το 2015.

Η Wealth-X πιστώνει την αύξηση του πληθυσμού των δισεκατομμυριούχων στη συνολική ισχύ της παγκόσμιας οικονομίας και την επέκταση βιομηχανιών, όπως η τεχνολογία.