Info Quest Technologies: Ηλεκτρονικές Υπογραφές, ένα σημαντικό βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό κάθε επιχείρησης

Info Quest Technologies: Ηλεκτρονικές Υπογραφές, ένα σημαντικό βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό κάθε επιχείρησης
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας αναδείχθηκε ως ιδιαίτερα σημαντική και η ανάγκη ανταλλαγής εγγράφων συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών επικύρωσης και υπογραφής, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε φυσική παρουσία.

DocuSign eSignature: H #1 πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπογραφών στον κόσμο

Η ψηφιοποίηση και απλοποίηση των επιχειρησιακών διαδικασιών αποτελεί ένα βασικό βήμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των σύγχρονων οργανισμών. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας αναδείχθηκε ως ιδιαίτερα σημαντική και η ανάγκη ανταλλαγής εγγράφων συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών επικύρωσης και υπογραφής, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε φυσική παρουσία.

Kάθε δευτερόλεπτο πραγματοποιούνται παγκοσμίως 5 υπογραφές μέσω της πλατφόρμας DocuSign”

Η Info Quest Technologies, έχοντας επί 40 χρόνια ως στόχο, να προσφέρει λύσεις, που βοηθούν τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές τεχνολογίες για να εκσυγχρονιστούν και να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές, διαθέτει στην αγορά την πλέον αξιόπιστη και δημοφιλή πλατφόρμα ηλεκτρονικής υπογραφής στον κόσμο DocuSign eSignature. Οι λύσεις της DocuSign αξιοποιούνται από άνω των 750.000 οργανισμών σε 189 χώρες, κατέχοντας μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 70% με το 82% των συμβάσεων μέσω της πλατφόρμας να ολοκληρώνονται σε μία μέρα. Η πλατφόρμα είναι εξ ολοκλήρου cloud based, ως εκ τούτου διαθέσιμη από παντού, από κάθε συσκευή εξασφαλίζοντας σημαντική αύξηση της παραγωγικότητας, ταχύτητα στην ολοκλήρωση συμφωνιών, μεγάλη οικονομία, αλλά και προστασία του περιβάλλοντος.

Όλα τα επίπεδα ηλεκτρονικών υπογραφών

Μέσω της πλατφόρμας παρέχονται και τα τρία είδη ηλεκτρονικών υπογραφών -χωρίς πιστοποίηση, με πιστοποίηση και με ψηφιακό πιστοποιητικό/ eIDAS compliant- ενώ καθώς η DocuSign συγκαταλέγεται στους εγκεκριμένους παρόχους Qualified πιστοποιητικών και υπογραφών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι υπογραφές είναι αποδεκτές από τις ελληνικές αρχές, ενώ παρέχεται και σύνδεση με τα ψηφιακά πιστοποιητικά της ADACOM.

DocuSign eSignature και Microsoft

Σε συνεργασία με τη Microsoft, η DocuSign έχει εξασφαλίσει την πλήρη διασύνδεση και αξιοποίηση της πλατφόρμας με το οικοσύστημα των business προϊόντων της: Microsoft 365, SharePoint, Dynamics 365, αλλά και τα Windows.

Ιδιαίτερα, η πλήρης ενοποίηση με το SharePoint προσφέρει απίστευτη ευκολία. Το DocuSign for SharePoint -cloud ή on-premises υλοποίηση- δίνει τη δυνατότητα απευθείας υπογραφής ή αποστολής εγγράφων προς υπογραφή μέσα από το SharePoint. Μάλιστα, η επιχείρηση μπορεί να αυτοματοποιήσει εύκολα τις υπάρχουσες επιχειρηματικές διαδικασίες και workflows, επιλέγοντας τα έγγραφα, δρομολογώντας τα στα σωστά άτομα με τη σωστή σειρά, ενώ όλες οι ενέργειες αποθηκεύονται και παρακολουθούνται ώστε ο χρήστης να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το status του εκάστοτε εγγράφου. Τα παραπάνω συμβάλλουν στη βελτίωση της παραγωγικότητας, καθώς οι χρήστες δεν χρειάζεται να μάθουν να χειρίζονται μια νέα πλατφόρμα, αξιοποιώντας τα εργαλεία που γνωρίζουν και χρησιμοποιούν καθημερινά.

Επιπλεόν η πλατφόρμα συνδέεται «out-of-the-box» με περισσότερα από 350 ΑPIs δημοφιλών διεθνών software, όπως SAP, SalesForce, κ.α., χωρίς να απαιτείται ούτε μια γραμμή κώδικα.

Εν κατακλείδι, η πλατφόρμα DocuSign eSignature επιταχύνει τις συμφωνίες, εξαλείφει τις μη αυτόματες εργασίες και λάθη, διευκολύνει τη σύνδεση με τα εργαλεία και τα συστήματα που χρησιμοποιεί ήδη η κάθε επιχείρηση και μειώνει σημαντικά τη χρήση χαρτιού, άρα και το περιβαλλοντικό απoτύπωμα. Ενδεικτικά αναφέροντας:

  • Το 86% των καθημερινών συμφωνιών ολοκληρώνονται σε μία μέρα ενώ περίπου οι μισές σε μόλις 15 λεπτά!
  • Οι εργατοώρες, το χαρτί και η αυτοματοποίηση εξοικονομούν χρόνο και χρήμα, το οποίο φτάνει τα €31 ανά υπογραφή!
  • Τα λάθη εκμηδενίζονται, τα έγγραφα είναι πάντοτε διαθέσιμα και αρχειοθετημένα, ενώ μπορούν να ανασυρθούν με μόλις λίγα clicks!
  • Οι ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις λύσεις DocuSign εξοικονόμησαν 589 δέντρα μέσα στο 2020, μειώνοντας κατά 3.729 Kg τις εκπομπές CO2.

Στην Ελλάδα ήδη πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, (Όμιλος Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, Watt and Volt, κ.α. ) αξιοποιούν την πλατφόρμα DocuSign eSignature με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες: docusign@info.quest.gr