INFORM και IN GROUPE ενώνουν δυνάμεις και ρίχνονται στη μάχη για τις νέες ταυτότητες

INFORM και IN GROUPE ενώνουν δυνάμεις και ρίχνονται στη μάχη για τις νέες ταυτότητες
Η ελληνο-γαλλική συμμαχία, η τεχνολογία αιχμής και ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

Μια ισχυρή ελληνο-γαλλική συμμαχία έχει συσταθεί στον χώρο του επιχειρείν, μεταξύ της INFORM και του Εθνικού Γαλλικού Τυπογραφείου (IN GROUPE). Το εν λόγω σχήμα συμμετέχει σε διαγωνισμό που αφορά  στη δημιουργία των νέων ταυτοτήτων στην Ελλάδα, φιλοδοξώντας να βάλει την υπογραφή του σε ένα ακόμη σημαντικό project.

Η συνένωση δυνάμενων δυο πολύ δυνατών brand names που χαρακτηρίζονται για την εξωστρέφεια, την πολυετή εμπειρία και την τεχνογνωσία τους, εκτιμάται ότι δώσει το πολυπόθητο προβάδισμα στην INFORM, φέρνοντας την ένα βήμα πιο κοντά στην ανάληψη του έργου. Άλλωστε το Εθνικό Γαλλικό Τυπογραφείο, το οποίο εδώ και πέντε αιώνες αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη της γαλλικής κυβέρνησης, έχει αναλάβει την δημιουργία τέτοιου τύπου ταυτοτήτων σε μια προηγμένη χώρα, όπως η Γαλλία.

Ειδικότερα, το IN Groupe προσφέρει λύσεις ταυτότητας και ασφαλείς ψηφιακές υπηρεσίες, στην αιχμή της τεχνολογίας και της ενσωμάτωσης ηλεκτρονικών και βιομετρικών στοιχείων. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος και τη δυναμική του, αρκεί να λάβει υπόψη τα εξής: απασχολεί 1.500 εργαζόμενους, διαθέτει 7 μονάδες παραγωγής στην Ευρώπη, έχει παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες και λειτουργεί ως εταίρος 28 κυβερνήσεων.

Η ελληνογαλλική συμμαχία φέρει την «υπογραφή» της INFORM, η οποία είναι επικεφαλής σε αυτήν την κοινοπραξία και δημιουργεί ένα ισχυρό σχήμα υψηλών προδιαγραφών. Το Εθνικό Γαλλικό Τυπογραφείο διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στην εκτύπωση εγγράφων υψίστης ασφαλείας. Παράγει διαβατήρια κρατών για περισσότερα από 14 χρόνια και έχει συνάψει συνεργασίες με 28 διαφορετικές κυβερνήσεις. Εξίσου πλούσια στην εκτύπωση κυβερνητικών εγγράφων είναι η εμπειρία της AUSTRIACARD, η οποία τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνάψει συνεργασίες με 12 χώρες, σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα. Ανήκει στον όμιλο εταιρειών υψηλής τεχνολογίας πληροφορικής, AUSTRIACARD HOLDINGS, στον οποίο ανήκει και η INFORM, με έδρα την Αθήνα.

Το γεγονός ότι μια ελληνική εταιρεία ηγείται της κοινοπραξίας, αντικατοπτρίζει την ποιότητα του ελληνικού τεχνολογικού οικοσυστήματος και την ικανότητά του να καλύψει μείζονος σημασίας ανάγκες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι νέες ταυτότητες και ο παράγοντας ασφάλεια

Πολλοί θα αναρωτηθούν τι καινοτόμο θα έχουν οι νέες ταυτότητες και πώς θα διευκολύνουν τη ζωή μας. Ωστόσο, όσοι είναι περισσότερο επιφυλακτικοί με τη χρήση των νέων τεχνολογικών εργαλείων θα βάλουν στην εξίσωση και τον παράγοντα ασφάλεια.

Η καινοτομία συνίσταται στην αναβάθμιση όλων των εγγράφων ταυτοπροσωπίας αλλά και των ταξιδιωτικών εγγράφων που εκδίδει η ελληνική πολιτεία (Δελτία Ταυτότητας, Διαβατήρια κ.λπ.)  ακολουθώντας τα αυστηρότερα και πιο σύγχρονα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα. Με την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών προσωποποίησης και με την ενσωμάτωση ειδικών μέτρων ασφαλείας, επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια έναντι της παραποίησης και πλαστογράφησης.

Τα επόμενα σχέδια και οι αγορές «κλειδιά»

Η Γηραιά Ήπειρος, ήταν και παραμένει, βασικός άξονας για την INFORM και την AUSTRIACARD, και ιδιαίτερα οι αγορές στις οποίες υπάρχει ήδη φυσική παρουσία. Εξίσου σημαντική θεωρείται η περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και αρκετές χώρες τις Αφρικής, όπως για παράδειγμα η Νιγηρία, στην οποία ο ελληνικός όμιλος ανέλαβε τις ασφαλείς εκτυπώσεις ψηφοδελτίων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές που διεξήχθησαν πρόσφατα.

Σε κάθε περίπτωση, η AUSTRIACARD HOLDINGS θέλει να επεκτείνει την δραστηριότητά της διεθνώς και εξετάζει με προσοχή τη συμμετοχή της και σε άλλους διαγωνισμούς τρίτων χωρών.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα 120 χρόνια εμπειρίας που μετρά στην πλάτη του ο όμιλος AUSTRIACARD HOLDINGS, έχει καταφέρει να αναπτύξει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς, στο πελατολόγιό του συγκαταλέγονται οι μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, ενώ “τρέχει” νευραλγικής σημασίας projects και για λογαριασμό του Δημοσίου. Στόχος της διοίκησης είναι να πρωταγωνιστήσει, τα επόμενα χρόνια, στο νέο σκηνικό, έτσι όπως διαμορφώνεται, στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ως leader στον κλάδο, έχει μάθει να κοιτά στο μέλλον, να αφουγκράζεται τις ανάγκες της αγοράς και να διαβάζει τα δεδομένα προβλέποντας τις αλλαγές που θα έρθουν, έτσι ώστε οι άνθρωποί της να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και να μπορούν να προσφέρουν high-end υπηρεσίες στους πελάτες τους. Το digital μονοπάτι έχει ακολουθηθεί εδώ και καιρό, με επενδύσεις που υλοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση.