ING: Προχωρά σε περικοπή 7.000 θέσεων στην Ολλανδία

ING: Προχωρά σε περικοπή 7.000 θέσεων στην Ολλανδία
Netherlands' ING banking and insurance group building is seen in Amsterdam in this February 17, 2010 file photo. Global insurers Manulife Financial Corp, Metlife and Prudential Financial Corp are among suitors expected to place first-round bids on Friday to buy ING Groep's Asia life insurance unit in a deal worth about $6.5 billion to $7 billion, sources familiar with the matter said. REUTERS/Toussaint Kluiters/United Photos/Files (NETHERLANDS - Tags: BUSINESS)

Παράλληλα, το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα σχεδιάζει σημαντικές επενδύσεις στις ψηφιακές της πλατφόρμες.

Ο όμιλος ING Groep σχεδιάζει την περικοπή 7.000 θέσεων εργασίας καθώς και σημαντικές επενδύσεις στις ψηφιακές της πλατφόρμες προκειμένου να εξοικονομεί ετησίως 900 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η μεγαλύτερη εταιρία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Ολλανδίας.

Οι απολύσεις αντιστοιχούν σε λιγότερο του 12% του εργατικού δυναμικού της ING, που αριθμεί 52.000 άτομα, διότι περίπου 1.000 εξ αυτών αναμένεται να προέλθουν από τους προμηθευτές της εταιρίας παρά από την ίδια.

Οι απώλειες θέσεων εργασίας είναι οι βαρύτερες από το 2009, όταν η ING αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση και σε απόσχιση των δραστηριοτήτων ασφάλισης αφού έλαβε κρατική διάσωση κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

«Πρέπει να ανακοινώνεις αυτά τα προγράμματα και αυτές τις προθέσεις σε μια περίοδο που μπορείς να τα αντέξεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ραλφ Χάμερς σε δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη.

«Τώρα είμαστε ισχυροί, έχουμε καλά αποτελέσματα, αναπτυσσόμαστε και τότε χρειάζονται διορθώσεις και όχι όταν δεν έχεις πια επιλογή».

Η ING είπε ότι θα επενδύσει 800 εκατ. ευρώ στην τεχνολογική της πλατφόρμα, που θα παρουσιαστεί τα επόμενα πέντε χρόνια στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Αυστρία και την Τσεχία.