Intelligencia: Νέα χρηματοδότηση 12 εκατ. δολαρίων και ανάπτυξη της ομάδας στην Αθήνα

Intelligencia: Νέα χρηματοδότηση 12 εκατ. δολαρίων και ανάπτυξη της ομάδας στην Αθήνα
Η Intelligencia συγκεντρώνει 12 εκατομμύρια δολάρια για τη μείωση του κινδύνου στην κλινική έρευνα, τη βελτίωση της παραγωγικότητας της Ε&Α, και την επιτάχυνση των επιστημονικών ανακαλύψεων.

Η Intelligencia, της οποίας η πλατφόρμα λογισμικού με βάση την τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στις φαρμακευτικές και βιοτεχνολογικές εταιρείες να φέρουν την επανάσταση στη διαδικασία ανάπτυξης φαρμάκων και να μειώσουν τον κίνδυνο, συγκέντρωσε 12 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να συνεχίσει να επεκτείνει την προσφορά προϊόντων της και τη βάση των πελατών της. Η εταιρεία επενδύσεων σε Healthtech, MTIP, ηγήθηκε του πρώτου γύρου της χρηματοδότησης, μαζί με αρκετούς από τους υφιστάμενους επενδυτές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Big Pi Ventures και Synetro Group. Σε αυτόν τον γύρο συμμετείχε επίσης η ZS, μια παγκόσμια εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών που αξιοποιεί τη βαθιά ανάλυση και την τεχνογνωσία της βιοφαρμακευτικής για να βοηθά τις εταιρείες και τους πελάτες τους.

Οι ιδρυτές της εταιρείας, Δημήτριος Σκαλτσάς και Βαγγέλης Βεργέτης, γνωρίστηκαν ενώ βρίσκονταν στη McKinsey & Company και πέρασαν πάνω από μια δεκαετία ασχολούμενοι με την κλινική ανάπτυξη, την επιστήμη των δεδομένων και τις τεχνολογικές λύσεις. Το Forbes πρόσφατα συμπεριέλαβε την Intelligencia στη λίστα του με τις «50 κορυφαίες πιο υποσχόμενες εταιρείες της Αμερικής που δραστηριοποιούνται στην τεχνητή νοημοσύνη».

Η Intelligencia είναι μια τεχνολογική εταιρεία που τροφοδοτείται από την τεχνητή νοημοσύνη και επικεντρώνεται στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου ανάπτυξης φαρμάκων και την ενεργοποίηση της εξωτερικής καινοτομίας. Αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με 10 κορυφαίες και μεσαίου μεγέθους παγκόσμιες βιοφαρμακευτικές εταιρείες, μικρότερες εταιρείες βιοτεχνολογίας, εξέχοντα ερευνητικά κέντρα, καθώς και επενδυτές στον βιοφαρμακευτικό χώρο. Με επίκεντρο την αύξηση της παραγωγικότητας της Ε&Α, η εταιρεία προσφέρει μια σειρά λύσεων υποστήριξης στη λήψη των αποφάσεων που επιτρέπουν στους πελάτες της να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο που απορρέει από την ανάπτυξη φαρμάκων, καθώς και να εξορθολογήσουν την παραγωγικότητα και να μειώσουν το κόστος.

Η πλατφόρμα της εταιρείας επιτρέπει στους πελάτες:

  • Να αξιολογήσουν με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα την πιθανότητα επιτυχίας των φαρμάκων, με αιτιολογική υποστήριξη.
  • Να ξεκλειδώσουν τον βέλτιστο σχεδιασμό των δοκιμών, με ολοκληρωμένα σημεία αναφοράς που συνδέονται με την επιτυχία της κλινικής δοκιμής.
  • Να προσδιορίσουν και να δώσουν προτεραιότητα σε πρόσθετες πιθανές ενδείξεις που πρέπει να διερευνηθούν για κάθε asset.
  • Να καθοδηγήσουν τις αποφάσεις επιχειρηματικής ανάπτυξης συγκρίνοντας γρήγορα και αντικειμενικά την ελκυστικότητα των εξωτερικών assets, με βάση μια ποικιλία χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένης της υποκείμενης βιολογίας, των κλινικών και κανονιστικών δεδομένων και των χαρακτηριστικών της εταιρείας, και
  • Να προσδιορίσουν τις αναδυόμενες τεχνολογίες και τις επιστημονικές ανακαλύψεις για να αποκτήσουν ανταγωνιστικές γνώσεις και να επιτρέψουν τον έγκαιρο προσδιορισμό του «the next big thing».

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία απασχολεί περισσότερα από 40 άτομα στα κεντρικά της γραφεία στη Νέα Υόρκη και στο κέντρο Ε&Α στην Αθήνα. Τα έσοδα από αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης θα επεκτείνουν την ομάδα Ε&Α της Intelligencia στην Αθήνα, θα αυξήσουν τις ομάδες πωλήσεων και επιτυχίας πελατών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, και θα της επιτρέψουν να συνεργαστεί ακόμη πιο στενά με πελάτες και συνεργάτες που προσπαθούν να ενσωματώσουν τα ιδιωτικά / ιδιόκτητα δεδομένα τους στα μοντέλα της εταιρείας τους.

«Καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε επιθετικά τις δραστηριότητες της Intelligencia, έχουμε το προνόμιο να απολαμβάνουμε της υποστήριξης και της καθοδήγησης βετεράνων του κλάδου και δημιουργών εταιρειών», λέει ο Βαγγέλης Βεργέτης. «Στόχος μας είναι πάντα να κάνουμε τη διαφορά αναφορικά με τη γεμάτη κινδύνους επιχειρηματική δραστηριότητα της ανάπτυξης φαρμάκων και αυτός ο γύρος χρηματοδότησης θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την προσφορά των προϊόντων μας, τα ιδιόκτητα δεδομένα μας και την πελατειακή μας βάση».

Ο Danchen Zhao, ο οποίος πλέον εντάσσεται στο Διοικητικό Συμβούλιο εκ μέρους της MTIP, δήλωσε: «Βλέπουμε την Intelligencia ως ηγέτη της καινοτομίας στην προγνωστική ανάλυση με βάση την μηχανική μάθηση, καθώς προσφέρει αξιοποιήσιμες πληροφορίες σε οργανισμούς βιοεπιστημών. Μας εντυπωσιάζει η αλληλοσυμπληρούμενη ομάδα τους που απαρτίζεται από επιστήμονες δεδομένων, βιολόγους και μηχανικούς λογισμικού, οι οποίοι από κοινού βελτιώνουν και επεκτείνουν συνεχώς την πλατφόρμα τους».

Ο Dr. Christoph Kausch συνέχισε: «Στην MTIP, βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση στον κλάδο των Επιστημών Ζωής. Η πλατφόρμα της Intelligencia επιτρέπει την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη φαρμάκων και συμβάλλει στη βελτίωση του ποσοστού επιτυχίας των νέων θεραπειών. Η επένδυση αυτή ευθυγραμμίζεται με τη φιλοσοφία μας να υποστηρίζουμε την καινοτομία που βελτιώνει την ποιότητα ζωής και τις προσδοκίες των ασθενών σε όλους τους θεραπευτικούς τομείς».

«Όλο και περισσότερο, η καινοτομία στην επιστήμη και την Ε&Α απαιτεί εξειδικευμένη τεχνική γνώση», δήλωσε ο Pratap Khedkar, διευθύνων σύμβουλος της ZS. «Δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε και να συνεργαστούμε με καινοτόμες εταιρείες όπως η Intelligencia για να προωθήσουμε την υιοθέτηση τεχνικών δυνατοτήτων επόμενης γενιάς και τη λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων για τη βιοφαρμακευτική βιομηχανία».

Ο Δημήτριος Σκαλτσάς, μιλώντας για την ομάδα που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή ενός προϊόντος λογισμικού που επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες ανάγκες των πελατών, αναφέρει: «Το ‘καύσιμό’ μας είναι το μοναδικό γράφημα γνώσης μας, το οποίο βασίζεται σε δεδομένα και οντολογίες τα οποία έχουν επιμεληθεί ειδικοί. Επίσης, εξαιρετικά κρίσιμη για την πορεία μας έχει υπάρξει η συγκρότηση μιας διεπιστημονικής ομάδας …υψηλών οκτανίων που διαθέτει τόσο τεχνικές όσο και ήπιες δεξιότητες, καθώς και η συνεχής εξέλιξη με την άμεση συμβολή των χρηστών μας σε μεγάλους οργανισμούς και εταιρείες βιοτεχνολογίας αιχμής».

Πηγή: Business Wire