Ιnteramerican: Στα 5,22 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου

Ιnteramerican: Στα 5,22 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου

Οι αναγγελίες ανέρχονται σε 108 για καταστροφή ακίνητης περιουσίας στο Μάτι, τη Ραφήνα και τον Νέο Βουτζά.

Σχεδόν δύο μήνες μετά την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, η ΙΝΤERAMERICAN έχει πλέον ολοκληρωμένη εικόνα των ζημιών στο πελατολόγιό της, με τις αναγγελίες να ανέρχονται σε 108 για καταστροφή ακίνητης περιουσίας στο Μάτι, τη Ραφήνα και τον Νέο Βουτζά και το ύψος των αποζημιώσεων να εκτιμάται περί τα 4,57 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τον πρώτο μήνα από το καταστροφικό γεγονός, ήδη, η εταιρεία είχε ολοκληρώσει συνοπτικά τη διαδικασία αποζημίωσης ασφαλισμένων για 58 περιπτώσεις στην Ανατολική Αττική, έχοντας καταβάλει 2,16 εκατ. ευρώ. Η ολική καταστροφή ασφαλισμένων σε ΙΝΤERAMERICAN και Αnytime οχημάτων, στην ίδια περιοχή, έφθασε στα 42 οχήματα, με το ύψος αποζημίωσης να ανέρχεται σε 170 χιλιάδες ευρώ.

Από την πυρκαγιά στην περιοχή της Κινέτας, εξάλλου, η εταιρεία δηλώνει απολογιστικά μικρότερη καταστροφή, με 21 αναγγελίες ζημιών σε περιουσία, που φθάνουν σε κόστος αποζημίωσης στις 480 χιλιάδες ευρώ. Μέσα στον πρώτο μήνα είχαν διευθετηθεί άμεσα 16 περιπτώσεις.

Συνολικά, οι αποζημιώσεις για τις ζημιές σε περιουσιακά στοιχεία -ακίνητα και οχήματα- από τις δύο πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου σε Ανατολική Αττική και Κινέτα, που κατά το μεγαλύτερο ποσοστό έχουν πλέον κλείσει διαδικαστικά από την ΙΝΤERAMERICAN, ξεπερνούν τα 5,22 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, για ασφαλίσεις περιουσίας μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής έχουν ανοιχτεί 835 σχετικοί φάκελοι ζημιών, με εκτιμώμενο ύψος του συνολικού ποσού αποζημιώσεων 34,48 εκατ. ευρώ.

Αντιστοίχως, για ζημιές ασφαλισμένων αυτοκινήτων έχουν ανοιχτεί 248 φάκελοι και οι αποζημιώσεις υπολογίζονται σε 1,53 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, το μερίδιο της INTERAMERICAN, επί του συνολικά για την αγορά εκτιμώμενου ύψους των αποζημιώσεων, υπολογίζεται σε 14,5%.