ΟΤΕ και Intralot επιβεβαιώνουν τα σχέδια να μπουν μαζί στα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια

ΟΤΕ και Intralot επιβεβαιώνουν τα σχέδια να μπουν μαζί στα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια
Με επιστολές τους προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σημειώνουν και οι δύο εταιρείες ότι βρίσκονται σε επαφές.

Σε συζητήσεις με την ΟΤΕ ΑΕ για την από κοινού διεκδίκηση άδειας διενέργειας τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα, βρίσκεται η Intralot, σύμφωνα με σημερινή της απάντηση σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Όπως αναφέρει η εταιρεία, «οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κατόπιν ολοκλήρωσης της σε εξέλιξη διαδικασίας θέσπισης του σχετικού ρυθμιστικού πλαισίου».

Επίσης, σε σχέση με την αναφορά της επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε φήμες για εξαγορά μεριδίου της Intralot από τον ΟΤΕ, η Intralot δηλώνει ότι «δεν είναι σε γνώση οποιασδήποτε τέτοιας συζήτησης ή απόφασης».

Παράλληλα, η Intralot ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της Intralot Italian Investments BV υπέγραψε με την ιταλική εταιρεία «Gamma Bidco S.r.I.» (εταιρεία που συνεστήθη με κεφάλαια που διαχειρίζεται η Apollo Management IX, L.P.) συμφωνία πώλησης του ποσοστού συμμετοχής της στην Gamenet (6.000.000 μετοχές, ήτοι 20% του μετοχικού της κεφαλαίου), έναντι τιμήματος 75 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συγκεκριμένη συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατόπιν των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές και αρχές ανταγωνισμού.

Σε δική του επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ο ΟΤΕ επιβεβαιώνει τις συζητήσεις με την Intralot για το ίδιο θέμα. «Σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται σε ενδεχόμενη εξαγορά ή συμμετοχή του ΟΤΕ ή οιασδήποτε θυγατρικής του στο μετοχικό κεφάλαιο της Intralot Α.Ε. ή και της Intrasoft Α.Ε., σημειώνουμε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση, συζήτηση, ή απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση» αναφέρει ο ΟΤΕ σε απάντησή του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα του Τύπου περί συνεργασίας των εταιρειών ΟΤΕ – Intralot στον τομέα παροχής υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου, σημειώνει  πως προτίθεται να δραστηριοποιηθεί στο πεδίο αυτό, και για το σκοπό αυτό η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΟΤΕ Α.Ε. της 12/06/2018 ενέκρινε την  τροποποίηση του Καταστατικού της εταιρείας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, εξηγεί, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει τη δημιουργία με την Intralot  μιας νέας εταιρείας, η οποία θα ελέγχεται πλειοψηφικά από τον όμιλο ΟΤΕ και η οποία θα αιτηθεί άδεια διαδικτυακού στοιχηματισμού. Ωστόσο, η οριστική απόφαση για την δραστηριοποίηση αυτή θα εξαρτηθεί από την τελική μορφή του θεσμικού πλαισίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή.