Ιnvent ICT: Κάλεσμα σε startups για τον δεύτερο γύρο του προγράμματος!

Ιnvent ICT: Κάλεσμα σε startups για τον δεύτερο γύρο του προγράμματος!

Την Πέμπτη θα παρουσιαστούν οι πιο καινοτόμες ιδέες του α’ κύκλου του Ιnvent ICT με ένα γιορτινό Pitch Event.

Το Invent ICT ψάχνει τις νέες startups που θα συμμετέχουν στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος, κάνοντας την αίτηση τους μέχρι τις 16/04/2018.  Οι ενδιαφερόμενες ομάδες που θέλουν να δουν την ιδέα τους να γίνεται επιχείρηση, μπορούν να κάνουν την αίτησή τους στο www.inventICT.gr/apply/

Το πρόγραμμα παρέχει 9 μήνες δωρεάν υπηρεσιών στους παρακάτω άξονες:

– Εξατομικευμένη συμβουλευτική και συνεχής καθοδήγηση

– Συμμετοχή σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις

– Training & bootcamp εξωστρέφειας

– Σεμινάρια επιχειρηματικής λειτουργίας και εργαστήρια για soft – skills

– Mentoring & coaching από experts επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς

– Δυνατότητα εργασίας στον χώρο του Invent ICT, στο κέντρο της Αθήνας

– Ενίσχυση στην ανάπτυξη της εταιρίας από τους εμπλεκόμενους φορείς

Επίσης, Το Invent ICT σας προσκαλεί τη Πέμπτη 29/03 στις 18:00 στο χώρο του στο Μοναστηράκι, Βλαχάβα 6-8, Αθήνα.

Ο λόγος; Η ολοκλήρωση του α’ κύκλου του Ιnvent ICT με ένα γιορτινό Pitch Event! Στο event μπορείτε να γνωρίσετε τις πιο καινοτόμες ιδέες, να ακούσετε από κοντά για το ταξίδι των ομάδων από την έρευνα στην αγορά και να τα μάθετε τα πάντα για τις υπηρεσίες του Invent ICT!

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Απαιτείται ωστόσο registration εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/invent-event

Tι είναι το Invent ICT

To πρόγραμμα επώασης Startups Invent ICT υλοποιείται από τη Δομή Διασύνδεσης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC) με τη στήριξη της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας.
Με το νέο κύκλο, η δράση μπαίνει στο 2ο χρόνο λειτουργίας της. Οι ομάδες που εντάσσονται στο πρόγραμμα λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες εξατομικευμένης συμβουλευτικής, μεθοδολογία που έχει αναπτύξει το ΕΜΠ σε συνεργασία με τον οργανισμό SO Kwadraat, με τη συμβολή των ID-GC και το διεθνές δίκτυο συνεργατών τους.

Η υποστήριξη εξειδικεύεται σε θέματα δικτύωσης, καθοδήγησης και επιχειρηματικής επώασης. Συνεργαζόμενοι μέντορες και coaches από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο παρέχουν καθοδήγηση μέσω πρακτικών εργαλείων και παραδειγμάτων, αξιολογούν τα επιχειρηματικά σχέδια και συμβουλεύουν στον άξονα εξέλιξης και υλοποίησης της επιχειρηματικής ιδέας.

Ο Μιχάλης Στάγκος, Ιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), εξηγεί στο FortuneGreece.com πώς αυτό το στοιχείο διαφοροποιεί τη συγκεκριμένη θερμοκοιτίδα. «Η σύνδεση με την αγορά σηματοδοτείται από τη στήριξη της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας στο Πρόγραμμα και τη συμμετοχή των ID-GC στην υλοποίησή του. Οι ID-GC εξασφαλίζουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο επιχειρηματιών και επενδυτών που μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση βιώσιμων επιχειρηματικών σχεδίων, που μπορούν να χρηματοδοτηθούν. Επιπλέον, στελέχη των εταιρειών που απαρτίζουν την ΕΕΚΤ θα αξιολογήσουν τις προτάσεις και θα καθοδηγήσουν τα επιχειρηματικά σχέδια από τη σκοπιά της αγοράς. Η σύνδεση με την αγορά επιτυγχάνεται επειδή η αγορά είναι ενεργός συντελεστής του Προγράμματος».

Το πρόγραμμα στοχεύει να υποστηρίξει την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων έντασης γνώσης που αξιοποιούν τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών ώστε να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στην ανάσχεση του brain drain που επηρεάζει αρνητικά τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης στην χώρα.