Ιός Έμπολα: Nέο ύποπτο κρούσμα στην Τουρκία

Ιός Έμπολα: Nέο ύποπτο κρούσμα στην Τουρκία

Ο πρώτος άνθρωπος που ασθένησε από τον ιό εξέπνευσε σήμερα στην Αμερική.

Με υψηλό πυρετό και διάρροια εισήχθη σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης ένας άνδρας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο 46χρονος εργαζόταν έως πρόσφατα στη Νιγηρία και επέστρεψε στην πατρίδα του πριν από 10 μέρες.

Πριν από 4 ημέρες είχε εξετασθεί από ιδιωτική κλινική υποφέροντας από υψηλό πυρετό. Οι γιατροί του χορήγησαν αντιπυρετικά, χωρίς αποτέλεσμα. Η υπόθεση είναι η δεύτερη που απασχολεί τις τουρκικές υγειονομικές αρχές, από το ξέσπασμα της κρίσης.

Τον περασμένο Αύγουστο μια Νιγηριανή είχε νοσηλευτεί στην Κωνσταντινούπολη αλλά όπως αποδείχθηκε είχε προσβληθεί από ελονοσία.

Στο μεταξύ εξέπνευσε στις 7.50 το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα) ο πρώτος άνθρωπος που ασθένησε από τον ιό του Έμπολα σε αμερικανικό έδαφος. Πρόκειται για τον Τόμας Ερικ Ντάνκαν που βρισκόταν στη Λιβερία, μια από τις χώρες της δυτικής Αφρικής στην οποίες ο επικίνδυνος ιός έχει εξαπλωθεί.

Είχε ταξιδέψει πίσω τις ΗΠΑ, με ενδιάμεσο σταθμό τις Βρυξέλλες στις 20 Σεπτεμβρίου. Τέσσερις μέρες μετά την άφιξή του, εκδηλώθηκαν τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας, με εμετούς και ατονία.

Στις 28 του μηνός κι ενώ η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί, εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε ο ιός Εμπολα. Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση του Ντάνκαν είχε επιδεινωθεί δραματικά.

Διαβάστε ακόμη: 

Τι αντίκτυπο έχει ο ιός Έμπολα σε πέντε βασικούς επιχειρηματικούς κλάδους;

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του Έμπολα