Υπ. Υγείας: Τροπολογία – «αντίδοτο» στις βιαιοπραγίες κατά γιατρών-νοσηλευτών

«Όλοι οι άνθρωποι της Υγείας οφείλουμε να είμαστε εκεί, στα νοσοκομεία, και να βοηθήσουμε να βελτιωθεί, έστω και λίγο, η καθημερινότητα του πολίτη στους χώρους υγείας», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Τροπολογία-«ασπίδα» για να προστατεύσει από τις βιαιοπραγίες τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, αλλά και το διοικητικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, αναμένεται να καταθέσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Μιλώντας στον Real Fm, προανήγγειλε ότι «θα φέρουμε νομοθετική τροπολογία για τις βιαιοπραγίες που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό στο νοσηλευτικό προσωπικό, γιατρούς και διοικητικούς υπαλλήλους όταν ασκούν το λειτούργημά τους».

Ο κ. Κικίλιας μίλησε και για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και, όπως είπε, διοικητές, υποδιοικητές, διευθυντές και λοιποί υπεύθυνοι κάθε νοσοκομείου είναι υποχρεωμένοι να παραβρίσκονται στο νοσοκομείο στις εφημερίες και να στηρίζουν την προσπάθεια γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού. «Όλοι οι άνθρωποι της Υγείας οφείλουμε να είμαστε εκεί, στα νοσοκομεία, και να βοηθήσουμε να βελτιωθεί, έστω και λίγο, η καθημερινότητα του πολίτη στους χώρους υγείας» είπε.

Όπως σημείωσε, στο εξής θα υπάρχει λογοδοσία από τους διοικητές των νοσοκομείων. Μάλιστα, έκανε λόγο για ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους ανά τρίμηνο. «Εάν δεν τους πιάνουν, θα απολύονται αυτοδικαίως για να εξοικονομηθούν πόροι στην Υγεία για να κάνουμε προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, να αναβαθμίσουμε και κτηριακά το ΕΣΥ στο μέτρο που μπορούμε» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.