Υπ. Προστασίας του Πολίτη και ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά του παράνομου εμπορίου καπνού

Υπ. Προστασίας του Πολίτη και ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά του παράνομου εμπορίου καπνού
(Ξένη δημοσίευση) Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπέγραψε Μνημόνιο Αμοιβαίας Κατανόησης με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Παπαστράτος», Χρήστο Χαρπαντίδη, Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020. Σκοπός του Μνημονίου είναι η ενίσχυση της συνεργασίας για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού. Στο πλαίσιο της συνεργασίας η εταιρεία Παπαστράτος ενισχύει με τεχνολογικό εξοπλισμό νευραλγικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ συμβάλλει στη διεξαγωγή ενημερωτικών δράσεων, εκπαιδεύσεων και στην υλοποίηση βέλτιστων πρακτικών με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μνημόνιο αμοιβαίας κατανόησης υπέγραψαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Παπαστράτος», Χρήστο Χαρπαντίδη.

Η ενίσχυση της συνεργασίας για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού αποτελεί τον σκοπό της υπογραφής μνημονίου αμοιβαίας κατανόησης ανάμεσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την «Παπαστράτος». Ειδικότερα, το μνημόνιο υπέγραψαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Παπαστράτος», Χρήστο Χαρπαντίδη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας η εταιρεία «Παπαστράτος» ενισχύει με τεχνολογικό εξοπλισμό νευραλγικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ συμβάλλει στη διεξαγωγή ενημερωτικών δράσεων, εκπαιδεύσεων και στην υλοποίηση βέλτιστων πρακτικών με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τα στελέχη της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε τη σημασία της υπογραφής του μνημονίου, σημειώνοντας ότι δείχνει την έμφαση που δίνει το υπουργείο και η Ελληνική Αστυνομία στην καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας τσιγάρων. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η συνεργασία ανάμεσα στο υπουργείο και την εταιρεία αναβαθμίζεται και παίρνει τη μορφή μίας στρατηγικής συνεργασίας.

Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε και στη νέα επιχειρησιακή πολιτική που εφαρμόζουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου.

O κ. Χρυσοχοΐδης συνεχάρη την εταιρεία «Παπαστράτος» «για τον τρόπο», όπως είπε, «που ασκείτε την επιχειρηματικότητα στη χώρα και στέλνετε έτσι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα προς όλους τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής ζωής του τόπου».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Παπαστράτος», Χρήστος Χαρπαντίδης, υπογράμμισε: «Σε αυτό το σύνθετο και δύσκολο κοινωνικό πρόβλημα, του παράνομου εμπορίου, εσείς κάνετε το καθήκον σας με αυταπάρνηση. Εκεί σας συναντά και η Παπαστράτος συνδράμοντας το έργο του Σώματος. Κυρίως όμως, αυτό που αναδεικνύει η σημερινή εκδήλωση είναι μια αναγνώριση προσφοράς. Της προσφοράς του έργου των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας που καθημερινά, παραμερίζοντας τα δικά τους προβλήματα, αντιμετωπίζουν το παράνομο εμπόριο που πλήττει καίρια την οικονομία της χώρας, την υγεία των πολιτών, την κοινωνία».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο αντιπρόεδρος της «Παπαστράτος», Ιάκωβος Καργαρώτος και άλλα στελέχη της εταιρείας.