ΗΠΑ 2021: Ο αποχαιρετισμός της Nancy, το κανάλι του Trump και τα νέα πρόσωπα

ΗΠΑ 2021: Ο αποχαιρετισμός της Nancy, το κανάλι του Trump και τα νέα πρόσωπα
US Vice President Mike Pence (L) watches as House Speaker Nancy Pelosi, D-CA, reacts after reaching out to shake hands with US President Donald Trump as he arrives to deliver the State of the Union address in the House chamber of the US Capitol in Washington, DC on February 4, 2020. (Photo by MANDEL NGAN / AFP) Photo: AFP
Η Κρυστάλλινη Σφαίρα του Fortune για το 2021: Προβλέψεις για την οικονομία, την πολιτική, την τεχνολογία και πολλά άλλα.

Κάποια νέα πρόσωπα θα αναδυθούν το 2021 αλλά μην περιμένετε μεγάλες αλλαγές στο status quo της αμερικάνικης πολιτικής

Ο αποχαιρετισμός της Nancy

Στα 80 της πλέον, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi έχει καταφέρει να ηγηθεί του κόμματός της στους διαδρόμους του Καπιτωλίου εδώ και δύο δεκαετίες. Τώρα, θα βρεθεί στο τιμόνι των Δημοκρατικών για ένα τελευταίο ταξίδι, προτού παραδώσει τη σκυτάλη στον επόμενο. Η Pelosi δεν έχει αποκαλύψει ποιον θα ήθελε να δει ως διάδοχο αλλά εμείς προβλέπουμε ότι θα είναι το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από την Καλιφόρνια, Linda Sanchez.

Ένας νέος ηγέτης για την Αριστερά

Όπως και η Pelosi, έτσι και ο Γερουσιαστής του Βέρμοντ, Bernie Sanders, θα εισέλθει στην 8η δεκαετία της ζωής του και οι προοδευτικοί Δημοκράτες θα συνειδητοποιήσουν ότι ο ηγέτης τους θα είναι πιθανότερο να βγει στη σύνταξη παρά να συμμετέχει σε άλλη μια προεκλογική εκστρατεία. Το κενό ηγεσίας είναι ένας πραγματικός κίνδυνος και δεν υπάρχουν άλλοι υποψήφιοι με το ανάστημα του Sanders. Πάντως, ο ίδιος ίσως υποστηρίξει κάποιον νέο προοδευτικό που δραστηριοποιείται στην πολιτική σε πολιτειακό επίπεδο – προβλέπουμε ότι αυτή θα είναι το μέλος της Πολιτειακής Γερουσίας της Νέας Υόρκης, Julia Salazar.

Trump TV

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Πρόεδρος συναντά δυσκολίες στο να αποδεχθεί την ανάγκη να αποχωρήσει από το Οβάλ Γραφείο, αλλά θα πάρει τα …πάνω του όταν αποκτήσει τη δική του τηλεοπτική εκπομπή. Αν υπάρχει κάτι στο οποίο ο Donald Trump είναι καλός, αυτό είναι η ψυχαγωγία. Οι ομιλίες του συνεπήραν ένα ολόκληρο έθνος και πριν απ’ αυτές το reality show του έκανε τεράστια επιτυχία. Το 2021, ο Trump θα συνεργαστεί με το ειδησεογραφικό δίκτυο One America για ένα show σε primetime που θα ανταγωνιστεί το Fox News.

Πηγή: fortune.com