ΗΠΑ: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο του Τζάκσονβιλ – Τέσσερις νεκροί και 11 τραυματίες

ΗΠΑ: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο του Τζάκσονβιλ – Τέσσερις νεκροί και 11 τραυματίες
epa06525857 A group of persons walk in front of a Broward County sheriff car after a shooting at Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, Florida, USA, 14 February 2018. Multiple fatalities have been reported and several more injured at a high school northwest of Miami. According to law enforcement the suspect is in custody. Some media are reporting the suspect as former student, Nicolas Cruz. EPA/CRISTOBAL HERRERA

Το περιστατικό συνέβη σε εμπορικό κέντρο όπου διεξάγονταν τουρνουά video-games - Η αστυνομία έχει εξουδετερώσει έναν ύποπτο.

Ένοπλος άνοιξε πυρ κατά νέων που συμμετείχαν σε τουρνουά του Madden NFL video game στο εμπορικό κέντρο Jacksonville Landing, στο κέντρο του Τζάκσονβιλ της Φλόριντα. Μέσω Twitter το γραφείο του Σερίφη της πόλης κάνει λόγο για αρκετά θύματα και τραυματίες, ενώ καλεί τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Σύμφωνα με το CBS και την Miami Herald, υπάρχουν 4 νεκροί και 11 τραυματίες. «Ενοπλη επίθεση στο Jacksonville Landing. Απομακρυνθείτε από την περιοχή. Η περιοχή δεν είναι ασφαλής αυτήν την στιγμή», ήταν το πρώτο μήνυμα του γραφείου του σερίφη στο Twitter. Και στην συνέχεια: «Πολλοί νεκροί επί τόπου, πολλοί διακομισθέντες».

Το γραφείο του σερίφη του Τζάκσονβιλ ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος για την σημερινή ένοπλη επίθεση ήταν ένας λευκός άνδρας και είναι νεκρός. Δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι στον τόπο της επίθεσης. 

Η επίθεση σημειώθηκε κατά την διάρκεια τουρνουά του video game Madden NFL 19, αμερικανικού ποδοσφαίρου, σε μπαρ του εμπορικού κέντρου Jacksonville Landing, όπου λειτουργούν αίθουσες ψυχαγωγίας και εστιατόρια. 

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, η εκδήλωση στο εμπορικό κέντρο μεταδιδόταν μέσω live stream και υπήρχαν αρκετοί που άκουσαν ζωντανά τους πυροβολισμούς μέσω Internet. Όποιος παρακολουθούσε την εξέλιξη του τουρνουά είχε την δυνατότητα να δει δευτερόλεπτα πριν από την επίθεση στο κάτω μέρος της οθόνης που μετέδιδε το video game «παράθυρο» όπου εμφανίζονται δύο από τους νεαρούς παίκτες. Όταν επάνω στην μπλούζα του ενός εμφανίζεται το σημάδι λέιζερ του σκόπευτρου του όπλου της επίθεσης, η μετάδοση εικόνας διακόπτεται απότομα, όμως συνεχίζεται η ηχητική απευθείας μετάδοση των ήχων των πυροβολισμών.

«Σας ζητούμε να παραμείνετε ήρεμοι, να παραμείνετε εκεί όπου κρύβεστε. Οι ειδικές δυνάμεις SWAT πραγματοποιούν μεθοδική έρευνα στο εσωτερικό του Landing. Θα σας βρούμε. Παρακαλείσθε να μην βγείτε τρέχοντας», ήταν το τελευταίο μήνυμα του γραφείου του σερίφη.

«Είχα πολλή τύχη. Η σφαίρα χτύπησε το δάκτυλό μου», έγραψε στο Twitter o 19χρονος Ντρίνι Τζόκα, που ανήκει σε μία από τις ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά με την ονομασία Complexity Gaming. Ο επικεφαλής της ομάδας αυτής, που δεν ήταν παρών στον χώρο της επίθεσης, δήλωσε στο AFP μέσω Twitter ότι ο παίκτης κατάφερε να διαφύγει και να κρυφτεί σε ένα αθλητικό κλαμπ.