«Τέλος» στις αλόγιστες δαπάνες – Γιατί οι πλούσιοι στις ΗΠΑ ξοδεύουν λιγότερα;

«Τέλος» στις αλόγιστες δαπάνες – Γιατί οι πλούσιοι στις ΗΠΑ ξοδεύουν λιγότερα;
Photo: pixabay.com
Παρά την αύξηση του πλούτου τους, οι πλούσιοι Αμερικανοί μειώνουν τις δαπάνες τους, επηρεάζοντας την ευρωστία της κατανάλωσης στις ΗΠΑ.

Οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ έχουν ενισχύσει σημαντικά την οικονομική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, οι ημέρες της αλόγιστης σπατάλης φαίνεται πως φτάνουν στο τέλος τους, σύμφωνα με το CNN.

Παρά την άνοδο του πλούτου των αμερικανικών νοικοκυριών, κυρίως λόγω της ευημερούσας χρηματιστηριακής αγοράς και της αύξησης της αξίας των κατοικιών από το 2019 έως το 2022, υπάρχουν ενδείξεις αλλαγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ευρύτερη οικονομία παραμένει υγιής, με την ανεργία κάτω από το 4%. Παρ’ όλα αυτά, η συμπεριφορά των εύπορων Αμερικανών αλλάζει. Ορισμένες εταιρείες που πωλούν είδη πολυτελείας αναφέρουν πτώση στις πωλήσεις τους στις ΗΠΑ, ενώ αντίθετα, επιχειρήσεις που απευθύνονται σε καταναλωτές μεσαίου και χαμηλότερου εισοδήματος βλέπουν αύξηση.

Παρά τη μείωση των δαπανών σε είδη πολυτελείας, οι Αμερικανοί συνεχίζουν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, με τη ζήτηση για κρουαζιέρες να ξεπερνά τις προσδοκίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: