ΗΠΑ: Μακελειό στο Τέξας με επτά νεκρούς και 21 τραυματίες (Βίντεο)

ΗΠΑ: Μακελειό στο Τέξας με επτά νεκρούς και 21 τραυματίες (Βίντεο)
Η αστυνομία ανέφερε μέσω Facebook ότι ο δράστης έπεσε νεκρός στον χώρο στάθμευσης ενός κινηματογράφου στην Οντέσα και ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος ένοπλος που να συνεχίζει να επιτίθεται σε πολίτες.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 20 τραυματίστηκαν στο δυτικό Τέξας, όταν οπλοφόρος κινούμενος με αυτοκίνητο στις πόλεις Μίντλαντ και Οντέσα άνοιξε πυρ χθες Σάββατο, ανέφερε η αστυνομία και μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για την 24η φετινή επίθεση με τέσσερις ή περισσότερους νεκρούς, σύμφωνα με καταμέτρηση του Associated Press και της εφημερίδας USA Today, με τους νεκρούς να υπερβαίνουν τους 130.

«Έχουμε τουλάχιστον 21 θύματα τραυματισμών από σφαίρες και τουλάχιστον πέντε νεκρούς», είπε σε δημοσιογράφους εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πόλη Οντέσα. Δεν έκανε σαφές αν στους τραυματίες συμπεριλαμβάνει τους ανθρώπους που εξέπνευσαν. Η αστυνομία ανέφερε μέσω Facebook ότι ο δράστης έπεσε νεκρός στον χώρο στάθμευσης ενός κινηματογράφου στην Οντέσα και ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος ένοπλος που να συνεχίζει να επιτίθεται σε πολίτες. «Όλες οι υπηρεσίες διενεργούν έρευνα για πιθανούς υπόπτους», ανέφερε, καθώς νωρίτερα είχε γίνει λόγος για δύο οπλοφόρους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της γειτονικής πόλης Μίντλαντ, που ερωτήθηκε σχετικά από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, τρεις αστυνομικοί είναι ανάμεσα στους τραυματίες. «Ελπίζουμε ότι ήταν μόνο ένας ένοπλος και τον περιορίσαμε», είπε ο δήμαρχος, ο Τζέρι Μοράλες, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Διαβεβαίωσε πως δεν γνωρίζει τίποτε για τον ένοπλο ή τα κίνητρά του. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως ενημερώθηκε για το επεισόδιο στο Τέξας. «Μόλις ενημερώθηκα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ για τα πυρά στο Τέξας», ανέφερε μέσωTwitter, διαβεβαιώνοντας ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) έχουν κινητοποιηθεί πλήρως.