ΗΠΑ: Σε χαμηλό 42 ετών οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 42 ετών οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

ΗΠΑ: Στα χαμηλότερα επίπεδα απο το 1973 μειώθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τουλάχιστον 41 ετών, υποδηλώνοντας ότι η αύξηση της απασχόλησης παραμένει ισχυρή παρά την επιβράδυνση του Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 26.000 στις 255.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 18 Ιουλίου, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 1973.

Ο μέσος όρος των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, που θεωρείται ότι αποτυπώνει καλύτερα τις τάσεις στην αγορά εργασίας, μειώθηκε μόνο κατά 4.000 στις 278.500 αιτήσεις, αναφέρει το Reuters.Ενώ ο αριθμός των αιτήσεων εμφανίζει πτωτική τάση για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, η τελευταία υποχώρηση αντανακλά κάποια εποχική μεταβλητότητα, επισημαίνει η Wall Street Journal.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο αριθμός των αιτήσεων ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδά του από τον Απρίλιο. Τα στοιχεία μπορεί να εμφανίζουν ιδιαίτερη ανομοιομορφία τον Ιούλιο καθώς το καλοκαίρι οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνήθως κλείνουν προσωρινά τις μονάδες συναρμολόγησης για την ετήσια ανανέωση του εξοπλισμού τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ