H Comcast ετοιμάζεται να εξαγοράσει την Time Warner Cable

H Comcast ετοιμάζεται να εξαγοράσει την Time Warner Cable

 Συμφωνία 45,2 δισ. δολαρίων αλλάζει το χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης στις ΗΠΑ.

Η Comcast είναι έτοιμη να προχωρήσει σε εξαγορά της Time Warner Cable, σε μία συμφωνία που μπορεί να φτάσει τα 45,2 δισ. δολ. και θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα στη διαδικασία ολοκλήρωσης της κατακερματισμένης αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης των ΗΠΑ.

Με αυτή τη συμφωνία δημιουργείται ένας κολοσσός στον οποίο θα αντιστοιχεί το ένα τρίτο της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης videο και το 35,9% της αμερικανικής ευρυζωνικής συνδρομητικής τηλεόρασης. Η Comcast έχει 53 εκατ. συνδρομητές, ελέγχει τον όμιλο NBCUniversal και έχει κεφαλαιοποίηση 144,5 δισ. δολ., Η Time Warner Cable έχει περίπου 15 εκατ. πελάτες και κεφαλαιοποίηση 37,6 δισ. δολ.

Χαμένος των εξελίξεων φαίνεται πως είναι η Charter, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία του χώρου, η οποία είχε επίσης καταθέσει πρόταση εξαγοράς για την TWC έναντι 132,50 δολ. ανά μετοχή. Το τίμημα που θα καταβάλει η Comcast, στα 158,82 δολ. ανά μετοχή, είναι πολύ υψηλότερο. Επισημαίνεται ότι η Comcast συζητούσε ακόμη και το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Charter για την από κοινού εξαγορά της TWC.

Η συμφωνία εκτιμάται ότι θα εξεταστεί εξονυχιστικά από τις αντιμονοπωλιακές αρχές των ΗΠΑ, που ήδη έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους. ‘Ήδη βρίσκεται επί τάπητος τη συμφωνία της Comcast με την NBCUniversal που είχε αποτιμήσει τη δεύτερη στα 30 δισ. δολαρίων.