ΗΠΑ: Στο «μικροσκόπιο» της κεφαλαιαγοράς η Pimco

ΗΠΑ: Στο «μικροσκόπιο» της κεφαλαιαγοράς η Pimco

H μεγάλη επενδυτική εταιρεία υπό εξέταση για τον τρόπο που διαμορφώνει τις αποδόσεις του ταμείου της. 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (Securities and Exchange Commission, SEC) ερευνά τον τρόπο που η μεγάλη επενδυτική εταιρεία Pimco διαμορφώνει τις αποδόσεις ταμείου της, “Total Return Fund”, οι τιμές των ΕΤF (exchange traded fund) του οποίου διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Η Pimco επιβεβαίωσε χθες την έρευνα προσθέτοντας ότι συνεργάζεται με τη SEC σε αυτό το θέμα και ότι παίρνει πολύ σοβαρά τις υποχρεώσεις και ευθύνες που έχει έναντι των πελατών της με βάση το κανονιστικό πλαίσιο. «Πιστεύουμε ότι οι διαδικασίες τιμολόγησης που ακολουθούμε είναι πλήρως κατάλληλες και εναρμονισμένες με τις καλύτερες πρακτικές του κλάδου», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η PImco.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο οι ερευνητές της SEC εξέτασαν τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Pimco Μπιλ Γκρος καθώς και άλλα ανώτατα στελέχη της, στο πλαίσιο μίας έρευνας αρκετών μηνών για το αν η εταιρεία είχε αυξήσει τεχνητά τις αποδόσεις ενός ταμείου που διαχειρίζεται ο κ. Γκρος.

Οι ερευνητές της SEC εξετάζουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν δίνεται παραπλανητική εικόνα σε όσους επενδύουν στο ταμείο Total Return της Pimco αναφορικά με την επίδοση του ταμείου και αν το ταμείο έκανε επενδύσεις σε μία τιμή και στη συνέχεια χρησιμοποίησε μία μεγαλύτερη αποτίμηση για τον υπολογισμό της αξίας της περιουσίας του.