Υπεγράφη η συμφωνία για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Υπεγράφη η συμφωνία για τον Αστέρα Βουλιαγμένης
Áåñïöùôïãñáößá áñ÷åßïõ ôïõ ÁóôÝñá ÂïõëéáãìÝíçò. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÐáíôåëÞò Óáßôáò

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ - Τι προβλέπει η συμφωνία. 

Με ανακοίνωσή του το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) γνωστοποίησε πως έπεσαν οι υπογραφές με τη JermynStreetRealEstateFund IV LP για την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Στην Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, η οποία λειτουργεί υπό το σχήμα της AGC Equity Partners, συμμετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια, του Αμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ, άλλοι Αραβες επενδυτές, η τουρκική Dogus Group, μέσω της θυγατρικής D-Marine Investments Holding BV, καθώς και δύο funds της AGC.

Από τα 400 εκατ. ευρώ του τιμήματος το ΤΑΙΠΕΔ θα λάβει τα 100 εκατ., καθώς δεν ελέγχει παρά μέρος της έκτασης του συγκροτήματος, ενώ η Εθνική Τράπεζα θα λάβει το 75% του τιμήματος, ήτοι 300 εκατ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στις 31 Δεκεμβρίου 2015 υπογράφηκε η νέα συμφωνία με τηνJermynStreetRealEstateFund IV LPγια την υποβολή του τροποποιημένου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για την αξιοποίηση της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ».

Η συμφωνία εξασφαλίζει την προσαρμογή του Σχεδίου στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΠΕ28/2015) και διατηρεί το ίδιο τίμημα, ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.