Το υπερ-αυτοκίνητο της Ferrari δικό σας μόνο κατόπιν πρόσκλησης…

Το υπερ-αυτοκίνητο της Ferrari δικό σας μόνο κατόπιν πρόσκλησης…

Ετοιμαστείτε να σας …τρέξουν τα σάλια κοιτώντας ένα από τα πιο exclusive αυτοκίνητα στον κόσμο.

Η Ferrari Sergio, που παράγεται σε συνεργασία με το ιταλικό γραφείο σχεδιασμού Pininfarina, είναι ένα αυτοκίνητο τόσο μοναδικό ώστε να μπορείτε να το αγοράσετε μόνο κατόπιν πρόσκλησης της ίδιας της Ferrari. Ο κατασκευαστής θα προσφέρει μόνο έξι Sergio, καθένα εκ των οποίων υπολογίζεται ότι θα κοστίζει εκατομμύρια.

Η Ferrari είπε στο CNN Money ότι έχει ήδη προπωλήσει και τα έξι οχήματα σε ζάπλουτους θαυμαστές της Ferrari στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία. Αν δεν έχετε ήδη δεχθεί τηλεφώνημα από τη Ferrari, τότε μάλλον είστε …άτυχος.

Η Ferrari, η οποία ανήκει στη Fiat, έχει φτιάξει ένα brand name βασισμένο στην αποκλειστικότητα των μοντέλων της. Η παραγωγή της είναι αυστηρά περιορισμένη στα 7.000 οχήματα ετησίως ώστε πάντα η ζήτηση να υπερβαίνει την προσφορά και έτσι τα μοντέλα της να είναι ακόμα πιο περιζήτητα.

Όμως, ύστερα από κάποιες αλλαγές στη διοίκηση της εταιρείας, αποφασίστηκε η αύξηση της παραγωγής κατά 5% φέτος, ώστε η λίστα αναμονής των αγοραστών να μην ξεφύγει εκτός ελέγχου.

Παρόλο που η παραγωγή των οχημάτων αυξάνεται, μοντέλα όπως η Sergio βοηθούν τη Ferrari να διατηρήσει την αύρα αποκλειστικότητας που τη διακρίνει.

Η κατασκευάστρια εταιρεία προσφέρει επίσης ένα πρόγραμμα όπου ο πελάτης-συλλέκτης μπορεί να αγοράσει ένα εντελώς πρωτότυπο μοντέλο, στο σχεδιασμό του οποίου συμβάλλει ο ίδιος ο πελάτης. Κάθε αυτοκίνητο κοστίζει εκατομμύρια.

«Είναι εντελώς απομακρυσμένο από τη μαζική παραγωγή», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ferrari. H Ferrari έχει παραγάγει μόλις μια ντουζίνα απ’ αυτά τα οχήματα από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα, αλλά σταδιακά φαίνεται ότι αυτό γίνεται σταδιακά πιο δημοφιλές.

Τα έσοδα της Ferrari σημείωσαν αύξηση-ρεκόρ το πρώτο εξάμηνο φέτος, κατά 15%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, παρόλο που η εταιρεία παρήγαγε λιγότερα οχήματα. Τα κέρδη αυξήθηκαν επίσης, κατά 10%.