Υπέρ του συνασπισμού «Τζαμάικα» το 56% των Γερμανών

Υπέρ του συνασπισμού «Τζαμάικα» το 56% των Γερμανών
epa06224709 German Chancellor Angela Merkel (C) of the Christian Democratic Union (CDU) at the CDU election event in Berlin, Germany, 24 September 2017. According to federal election commissioner more than 61 million people were eligible to vote in the elections for a new federal parliament, the Bundestag, in Germany. EPA/CLEMENS BILAN

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 54% επιθυμεί να παραμείνει στην ηγεσία του SPD ο Μάρτιν Σουλτς.

To 54% των Γερμανών θεωρεί ότι ο Μάρτιν Σουλτς πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) παρά την βαριά ήττα που υπέστη το κόμμα την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Infratest dimap για λογαριασμό της «Welt am Sonntag», το 38% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραίτησής του, ενώ, όταν ερωτώνται οι ψηφοφόροι του SPD, την παραμονή του κ. Σουλτς επιθυμεί το 75% και μόνο το 22% την απομάκρυνσή του.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 56% των Γερμανών εκτιμά ότι ο συνασπισμός «Τζαμάικα» (Χριστιανική Ένωση, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι) είναι πιο κατάλληλος προκειμένου να ηγηθεί της χώρας τα επόμενα χρόνια από ό,τι ο «μεγάλος» συνασπισμός, μεταξύ CDU και SPD, υπέρ του οποίου τάσσεται το 30%.

Ιδιαίτερα στηρίζουν την προοπτική του συνασπισμού «Τζαμάικα» οι οπαδοί των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων, με 85% και 81% αντίστοιχα.

Ακολουθείστε το Fortune Greece στο Instagram