Υπερδιπλασιασμός εσόδων για τη Zoom, στα 956 εκατ. δολ. μέχρι τις 30 Απριλίου

Υπερδιπλασιασμός εσόδων για τη Zoom, στα 956 εκατ. δολ. μέχρι τις 30 Απριλίου
Zoom app logo is seen displayed on phone screen in this illustration photo taken in Poland on July 23, 2020. Video meeting apps gained popularity during the coronavirus pandemic. (Photo illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Συνεχίζεται η επέλαση της Zoom, παρά την άρση των lockdowns

Έκρηξη πωλήσεων σημειώνει η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας επικοινωνιών με έδρα στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια Zoom λόγω και της πανδημικής κρίσης, η οποία μείωσε τις εκ του σύνεγγυς επαφές.

Όπως ανέφεραν οι ιθύνοντες της εταιρείας, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021 τα έσοδα έφταναν τα 956 εκατ. δολ., από 328 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Σύμφωνα δε με τις προσδοκίες, τα έσοδα σε ετήσια βάση θα ξεπεράσουν τα 3,99 δισεκ. δολ., έναντι προηγούμενης εκτίμησης για έσοδα 3,76 δισεκ. δολ.

Η πανδημία και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, που έφεραν μια νέα εποχή στους εργασιακούς χώρους, απογείωσαν την πλατφόρμα της Zoom, η οποία, ως γνωστόν, προσφέρει τη δυνατότητα απομακρυσμένης επικοινωνίας. «Η εργασία δεν συνδέεται πλέον με συγκεκριμένη τοποθεσία», δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Eric Yuan την Τρίτη 1 Ιουνίου.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε για τη μετάβαση σε ένα υβριδικό εργασιακό μοντέλο που επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία, παραγωγικότητα και ευτυχία».

Η Zoom ανέφερε αύξηση στον αριθμό των χρηστών που πληρώνουν για τις υπηρεσίες της. Κατά το πρώτο τρίμηνο, οι επιχειρήσεις με περισσότερους από 10 υπαλλήλους ανήλθαν σε περίπου 497.000, αύξηση 87% από το 2020.