Υπερδιπλασιασμός για τα καθαρά κέρδη του Ομίλου Profile το 2021

Υπερδιπλασιασμός για τα καθαρά κέρδη του Ομίλου Profile το 2021
Η Profile διαθέτει παρουσία σε 45 χώρες, με γραφεία σε πόλεις όπως Λονδίνο, Παρίσι, Ντουμπάι, Μαϊάμι.Στοκχόλμη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λευκωσία και Σιγκαπούρη.
O Όμιλος της Profile παρουσίασε δυναμική πορεία με ενέργειες που συνέβαλαν θετικά στην επίτευξη των αποτελεσμάτων.

Στο ποσό των 20,1 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Profile το 2021, έναντι 15 εκατ. ευρώ το 2020, αυξημένος κατά 34% ως αποτέλεσμα των νέων έργων, αλλά και της σταθερής προτίμησης των υφιστάμενων πελατών στις λύσεις που αναπτύσσει η εταιρεία. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην αύξηση των μεγεθών συνέβαλε και η επιτυχημένη εξαγορά της Centevo, κορυφαίας εταιρείας λογισμικού για Asset/Fund Management στη Σκανδιναβία, τα προϊόντα της οποίας έχουν ήδη ενσωματωθεί στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου και διατίθενται διεθνώς.

Τα κέρδη προ αποσβέσεων, τόκων και φόρων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 28% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ανερχόμενα σε 5,5 εκατ. ευρώ έναντι 4,3 εκατ. ευρώ το 2020 με το περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται στα επίπεδα του 27,3%.

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 2,8 εκατ. ευρώ έναντι 1,31 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας σημαντική αύξηση κατά 113%. Τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 131% σε 2,2 εκατ. ευρώ από 953.000 ευρώ, το 2020.

Τα αναμορφωμένα EBITDA του ομίλου χωρίς την επίπτωση έκτακτων και μη επαναλαμβανόμενων γεγονότων, (όπως για παράδειγμα η λογιστική απεικόνιση των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών στα στελέχη του ομίλου), ανήλθαν σε 5,7 εκατ. ευρώ το 2021 από 4,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Τα αναμορφωμένα κέρδη μετά φόρων του Ομίλου ανέρχονται σε 2,9 εκατ. ευρώ από 1,8 εκατ. ευρώ χωρίς την επιβάρυνση από αποσβέσεις προερχόμενες από την λογιστική υπεραξία άυλων στοιχείων ενεργητικού των εταιρειών Login και Centevo, κατά την ημέρα της εξαγοράς τους.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 9,17 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,1 εκατ. ευρώ.

Σε λειτουργικό επίπεδο, τo 2021 ο Όμιλος της Profile παρουσίασε δυναμική πορεία με ενέργειες που συνέβαλαν θετικά στην επίτευξη των αποτελεσμάτων. Η παρουσίαση νέων λύσεων για τον τραπεζικό τομέα οδήγησαν σε νέες συμφωνίες ύψους 13 εκατ. ευρώ με 23 οργανισμούς σε 11 χώρες, αλλά και σε νέες διεθνείς διακρίσεις στο πλαίσιο κλαδικών αναλύσεων από ειδικευμένες εταιρείες, όπως η Gartner, Celent και Forester.