Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της HSBC Holdings το α’ τρίμηνο του 2021, στα 6,4 δισ. δολ.

Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της HSBC Holdings το α’ τρίμηνο του 2021, στα 6,4 δισ. δολ.
epa08583392 A pedestrian passes a HSBC bank branch in central London, Britain, 04 August 2020. According to news reports HSBC, Europe's largest bank has seen its profits fall by ninety six percent due to the impact of US China relations and the Coronavirus pandemic. EPA/ANDY RAIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπερδιπλασιασμό κερδών σημείωσε η HSBC Holdings  στο πρώτο τρίμηνο του 2021,  καθώς οι πιστωτικές απώλειες αντιστράφηκαν και η τράπεζα επέστρεψε στα κέρδη τόσο στην Ευρώπη όσο και τις ΗΠΑ. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν σε 6,4 δισ. δολ. τους τρεις μήνες έως τον Μάρτιο, υπερβαίνοντας την εκτίμηση για κέρδη 4,3 δισ. δολ.
«Η παγκόσμια τραπεζική και οι αγορές είχαν ένα καλό τρίμηνο και είδαμε σταθερή ανάπτυξη των επιχειρήσεων σε στρατηγικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του πλούτου και της εμπορικής χρηματοδότησης της Ασίας, καθώς και των στεγαστικών στο Χονγκ Κονγκ και το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Noel Quinn.
Τα έσοδα της τράπεζας στο α΄ τρίμηνο μειώθηκαν κατά 5% περίπου στα 12,99 δισ. δολάρια, εξαιτίας των χαμηλότερων επιτοκίων. Οι μετοχές της HSBC σημείωναν άνοδο 2,7% στο Χονγκ Κονγκ. Η Ασία εξακολούθησε να είναι το μεγαλύτερο επίκεντρο των κερδών, αλλά παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.