Υπερκαλύφθηκαν ως και έξι φορές οι διεθνείς προσφορές για ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς

Υπερκαλύφθηκαν ως και έξι φορές οι διεθνείς προσφορές για ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολύ έντονο ήταν το διεθνές ενδιαφέρον για τη διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι προσφορές έχουν ήδη υπερκαλύψει την αύξηση και μάλιστα την ανώτατη τιμή του ορίου της τιμής διάθεσης, δηλαδή στο 1,15 ευρώ ανά μετοχή.

Οι συνολικές εντολές εκτιμώνται γύρω στα 6 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζουν τη συμμετοχή των βασικών μετόχων και την τελική κατανομή για το ποσοστό του ΤΧΣ.

FT: Το άλλοτε προβληματικό παιδί των τραπεζών άντλησε 1,4 δισ.

To άλλοτε προβληματικό παιδί του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος άντλησε κεφάλαια €1,4 δισ. με τη συμμετοχή της BlackRock και του κρατικού επενδυτικού Ταμείου της Νορβηγίας, επισημαίνουν οι Financial Times για την ΑΜΚ της Πειραιώς. «Η Πειραιώς δρομολογεί μια από τις μεγαλύτερες εκκαθαρίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουμε δει μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών» δήλωσε ο Μεχμέτ Σεβίμ, τραπεζικός αναλυτής στη JP Morgan Chase.«Είναι σίγουρα κάτι φιλόδοξο, αλλά έχουμε δει από πρόσφατες συναλλαγές από άλλες ελληνικές τράπεζες ότι υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για ελληνικές τιτλοποιήσεις και πιστεύουμε ότι αν η εκτέλεση είναι σωστή, το σχέδιο θα ανοίξει αναμφίβολα ένα νέο κεφάλαιο για την Πειραιώς» πρόσθεσε.