ΥΠΟΙΚ: Αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες του ελληνικού λαού

ΥΠΟΙΚ: Αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες του ελληνικού λαού

Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s.

«Η Ελλάδα αποκαθιστά την ελκυστικότητά της στους διεθνείς επενδυτές» σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, μετά την αναβάθμιση των ελληνικών ομολόγων από τη Moody’s Investors Service κατά δύο βαθμίδες σε «Caa1» από «Caa3».

Επιπλέον, «αναγνωρίζονται οι προσπάθειες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης για γρήγορη επάνοδο σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου και προστίθεται: «Οι αναφορές στη σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, στη μεγαλύτερη μελλοντική ευελιξία της ελληνικής δημοσιονομικής πολιτικής, στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών, αλλά και στο χαμηλότερο κόστος δανεισμού και τη μείωση του κινδύνου αναχρηματοδότησης του ελληνικού χρέους, ενισχύουν το κλίμα εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία.

Στη διαδρομή μας προς ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, αύξησης της απασχόλησης και ευημερίας, είναι αυτονόητη η σημασία της σταθερότητας στη χώρα μας. Είναι αυτονόητη, επίσης, και η ενότητα των Ελλήνων στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συνεχίσει με αποφασιστικότητα στο δρόμο της συνετής διαχείρισης των δημοσιονομικών μεγεθών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Διαβάστε ακόμη:

Λιγότερο «ξύλο» από εδώ και πέρα υπόσχεται ο Χαρδούβελης

Τα «κόκκινα» δάνεια στο «μικροσκόπιο» Στουρνάρα- Δένδια

Σε τροχιά ανάκαμψης η ελληνική οικονομία