ΥΠΟΙΚ για εξαγγελίες Μητσοτάκη: Μόνο για τον ΕΝΦΙΑ πρέπει να βρει ισοδύναμα 960 εκατ. ευρώ

ΥΠΟΙΚ για εξαγγελίες Μητσοτάκη: Μόνο για τον ΕΝΦΙΑ πρέπει να βρει ισοδύναμα 960 εκατ. ευρώ

Η απαντηση του ΥΠΟΙΚ στις προτάσεις της ΝΔ για την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας - «Υπερβολές» και «ανακρίβειες».

Ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της ΔΕΘ.

Ο Τρ. Αλεξιάδης, απάντησε δια τεσσάρων ερωτήσεων στα όσα εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πιο αναλυτικά:

«Αποκαλύφθηκε επιτέλους το πρόγραμμα της ΝΔ για την ελληνική οικονομία και προσδιορίστηκαν (με όχι μεγάλη σαφήνεια) οι προτάσεις της στα θέματα φορολογίας. Θα ακολουθήσει σίγουρα κοστολογημένη απάντηση στις υπερβολές και τις ανακρίβειες των πυροτεχνημάτων, αλλά αρχικά θέλω να τονίσω ορισμένα σημεία:

1. Γιατί δεν υπάρχει αναφορά σε έσοδα από φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο; Δεν προγραμματίζουν τέτοια έσοδα ή θα μας γυρίσουν πίσω στις εποχές με τα κουκουλώματα της λίστας Lagarde και των ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για “ορισμένους”;

2. Η μοναδική πρόταση για θέματα φοροδιαφυγής είναι το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το οποίο όλοι γνωρίζουν ότι είναι έτοιμο και στο τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης! Γιατί όμως η ΝΔ δεν αναφέρει τίποτα για την ανάγκη θέσπισης ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού, ρυθμίσεων για την αποκάλυψη κεφαλαίων, ρυθμίσεων για χρέη προς το Δημόσιο κλπ, που ζητούν (δικαίως) επίμονα κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς;

3. Η πρότασή της για ύπαρξη δύο συντελεστών ΦΠΑ 11% και 22%, σημαίνει κατάργηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 6,5%; Ας εξηγήσουν τις επιπτώσεις σε φάρμακα, βιβλία, εφημερίδες κλπ!

4. Μόνο για τον ΕΝΦΙΑ, οι εξαγγελίες της ΝΔ απαιτούν ισοδύναμα 960 εκατομμυρίων (3,2 δις Χ 30%). Αν προστεθούν και τα υπόλοιπα, οι εξαγγελίες τους απαιτούν τεράστια ποσά, τα οποία δεν καλύπτονται από το άθροισμα των 1.475 εκατομμυρίων ευρώ από δήθεν εξοικονόμηση δαπανών.

Ευτυχώς οι πολίτες διαθέτουν μνήμη. Διαθέτουν πλέον και τη δυνατότητα σύγκρισης των όσων προσπαθεί και αγωνίζεται η κυβέρνηση και της επιστροφής στο “σκοτεινό χθες” που εξαγγέλλει η ΝΔ.»