Υπό ισχυρή πίεση η Tesla- Ποιοι είναι οι ισχυρότεροι ανταγωνιστές της

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Oι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας UBS μείωσαν την τιμή στόχο για τη μετοχή της Tesla κατά 10%, από 730 $ σε 660 $

Παρότι η Tesla παραμένει παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων, τελεί υπό αυξανόμενη πίεση στην Κίνα, αναφέρει η UBS.

Γι’ αυτό τον λόγο, οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας UBS μείωσαν την τιμή στόχο για τη μετοχή της Tesla κατά 10%, από 730 $ σε 660 $, επικαλούμενοι τον ανταγωνισμό από την Κίνα, καθώς και τις καθυστερήσεις στο αυτοκινούμενο προϊόν της Tesla.

«Η βασική μας ανησυχία βραχυπρόθεσμα είναι ότι η δυναμική της Tesla στην Κίνα επιβραδύνεται και οι έλεγχοι δείχνουν ότι τα BEV [Battery Electric Vehicles] από εγχώριες μάρκες κερδίζουν έδαφος έναντι της αμερικανικής εταιρείας» δήλωσε ο αναλυτής Patrick Hummel.

Στην Κίνα, η εταιρεία ηλεκτροκίνητων οχημάτων αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από εγχώριους κατασκευαστές όπως η Nio και η XPeng, τα οποία δείχνουν δυνατές, σύμφωνα με τη UBS.

Τώρα που οι περισσότερες από τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αποφασίσει να εισέλθουν στην αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, με φιλόδοξους στόχους για νέες σειρές προϊόντων, η UBS ορίζει τρεις παράγοντες που ενδέχεται να οδηγήσουν σε υπεραπόδοση τις μετοχές αυτοκινήτων:

α)Ισχυρή καμπύλη πωλήσεων,

β)αξία χαρτοφυλακίου,

γ)εξαιρετική έκθεση σε περιφερειακό επίπεδο.

Με βάση αυτά τα κριτήρια, οι αναλυτές της UBS διαπίστωσαν ότι η Volkswagen και η General Motors θα αποτελέσουν επίσης σκληρούς ανταγωνιστές.