Υποχρεωτικά self test και σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια

Υποχρεωτικά self test και σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια
epa09096676 A coronavirus self test from Roche in Utrecht, the Netherlands, 25 March 2021. Dutch Ministry of Health has approved two coronavirus self-tests of Roche and Biosynex, that allow people to test themselves for the coronavirus. EPA/REMKO DE WAAL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το πλαίσιο επαναλειτουργίας των σχολείων παρουσίασε το πρωί της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Ετσι στις 10 Μαΐου ξεκινούν την δια ζώσης επαναλειτουργία τους νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια, με τα μέτρα, που εφαρμόζονται ήδη για τα Λύκεια.

Το πλαίσιο επαναλειτουργίας των σχολείων παρουσίασε το πρωί της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Έτσι στις 10 Μαΐου ξεκινούν την δια ζώσης επαναλειτουργία τους νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια, με τα μέτρα, που εφαρμόζονται ήδη για τα Λύκεια.

«Μεγάλη σημασία για την επαναλειτουργία των σχολείων έχει η καθοδική πορεία του δείκτη θετικότητας, ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων και τα self test», επανέλαβε η υπουργός.

Αναφορικά με το άνοιγμα και την επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τις 10 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Σημειώνεται, πως τα self test θα συνεχίζουν να διατίθενται δωρεάν και οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα πρέπει να επιδεικνύουν τα αρνητικά τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Self test δύο φορές την εβδομάδα

Η κ. Κεραμέως αναφερόμενη στα 1.753 θετικά αποτελέσματα από τα self test είπε ότι είναι χρήσιμο εργαλείο για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τις 10 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Tα τμήματα που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους, μετά την επαναλειτουργία των σχολείων, είναι 269.

Παράταση του σχολικού έτους – 14 Ιουνίου οι Πανελλαδικές

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε επίσης παράταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες. Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία αναμένεται έτσι να ολοκληρώνουν τα μαθήματα την Παρασκευή 25 Ιουνίου, ενώ τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Από εκεί και πέρα, οι Πανελλαδικές αναμένεται να αρχίσουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 για τα Επαγγελματικά.

Όσο αφορά στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Γυμνασίων και των Δημοτικών αποφασίστηκε η ματαίωσή τους, όπως άλλωστε είχε γίνει και πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως φέτος δεν εφαρμοστεί έτσι η Τράπεζα Θεμάτων για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου.