Υποδεχτείτε τη μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο

Υποδεχτείτε τη μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο

Τα κέρδη της Qantas για το 2017 και ο στόχος της εταιρείας να συνδέσει το Σίδνεϊ με τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο με μία πτήση.

Σχεδόν όλοι οι ταξιδιώτες προτιμούν τις απευθείας πτήσεις – και ειδικά οι επιχειρηματίες. Ωστόσο, αυτές οι πτήσεις κοστίζουν λίγο παραπάνω στον καθένα. Όσα χρήματα, όμως και να μπορούσατε να διαθέσετε καμία αεροπορική εταιρεία δεν θα μπορούσε να σας μεταφέρει από το Σίδνεϊ στη Νέα Υόρκη ή το Ηνωμένο Βασίλειο με απευθείας πτήση.

Αυτή την επιλογή σχεδιάζει να κάνει πραγματικότητα σήμερα η αυστραλιανή εταιρεία Qantas Airways Ltd., η οποία ετοιμάζει δύο νέα μοντέλα σε συνεργασία με την Airbus SE και την Boeing Co., με στόχο να φέρει εις πέρας το ταξίδι Σίδνεϊ-Λονδίνο μέσα σε 20 ώρες και 20 λεπτά και Σίδνεϊ-Νέα Υόρκη μέσα σε 18 ώρες.

Την Παρασκευή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qantas, Alan Joyce, εξέδωσε μια δημόσια «πρόκληση» στις εταιρείες προκειμένου κι εκείνες με τη σειρά τους να επεκτείνουν τη νέα σειρά 777X της Boeing, η οποία έχει προγραμματιστεί για το 2020, καθώς και την έκδοση “Ultra-Long Range” της Airbus A350, για το επόμενο έτος. «Η Qantas αναμένει να παραλάβει ένα τέτοιο τύπο αεροσκάφους και να ξεκινήσει την πτήση Σίδνεϊ-Λονδίνο το 2022», ανέφερε η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι οι πτήσεις μεγάλης εμβέλειας έχουν γίνει πιο συνηθισμένες τα τελευταία χρόνια, καθώς τα ελαφρύτερα σύνθετα αεροσκάφη, σε συνδυασμό με την πιο ανθεκτική και αποδοτική τεχνολογία αεριωθούμενων στροβίλων, άνοιξαν μια σειρά από νέες διαδρομές με μοντέλα μακρινών αποστάσεων από την Airbus και τη Boeing.

Εκτόξευση κερδών

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία δημοσίευσε την Παρασκευή το δεύτερο υψηλότερο υποκείμενο ετήσιο κέρδος της, το οποίο οφείλεται στην επιθετική μείωση του κόστους που βοήθησε να αντισταθμιστεί ο έντονος ανταγωνισμός των τιμών από διεθνείς ανταγωνιστές. «Εστιάζουμε στην ανάκαμψη και έχουμε στόχο τη συνεχή βελτίωση. Παράλληλα, έχουμε ένα σαφές πρόγραμμα για την παροχή 400 εκατομμυρίων δολαρίων σε οφέλη κάθε χρόνο», δήλωσε ο Joyce.

Τα οφέλη, σύμφωνα με την εταιρεία, θα προέλθουν από διάφορες πρωτοβουλίες όπως η προσθήκη περισσότερων θέσεων στα αεροσκάφη Jetstar, η βελτίωση του χρόνου ανακατασκευής αεροσκαφών και η εισαγωγή πιο σύγχρονων αεροσκαφών όπως το 787-9.

Όσον αφορά τα κέρδη προ φόρων, έως τις 30 Ιουνίου, ήταν στα 1,4 δισ. δολάρια μειωμένα κατά 8,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και οριακά υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 1,35-1,4 δισ. δολάρια.