«Η υπομονή των Ελλήνων πολιτών εξαντλείται»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μήνυμα του προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών στους πολιτικούς αρχηγούς εν όψει ΔΕΘ.

«Σκληρό» μήνυμα ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έστειλε σήμερα προς τους πολιτικούς αρχηγούς της χώρας ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

«Αν και αρκετά καταφέραμε στα πέντε χρόνια της κρίσης, αμελήσαμε ή καθυστερήσαμε την ολοκλήρωση βασικών μεταρρυθμίσεων που είχε ανάγκη ο τόπος, ενώ παράλληλα δεν καταφέραμε να σχεδιάσουμε ένα στοιχειώδες εθνικό πρόγραμμα για το αναπτυξιακό μας μέλλον. Το 2014 είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά. Μια έστω δειλή αντιστροφή της κρίσης πρέπει να γίνει αισθητή πραγματικότητα. Διαφορετικά, ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχουν και άλλη ύφεση, και άλλη υποβάθμιση. Ακόμα και αν οι εταίροι μας αποδειχθούν υπομονετικοί, η υπομονή των Ελλήνων πολιτών εξαντλείται», ανέφερε ο κ. Δασκαλόπουλος σε επιστολή που έστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς.

Διαβάστε ακόμη: ΣΕΒ: Η βιομηχανία «αιχμή του δόρατος»

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλόπουλο, το βήμα της φετινής ΔΕΘ αποτελεί για τις πολιτικές δυνάμεις ευκαιρία και πρόκληση για να κοιτάξουν κατάματα την οικονομική πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά τις ανάγκες της κοινωνίας.

«Οι στερεότυπες εξαγγελίες, οι συνήθεις υποσχέσεις, η τεχνητή αισιοδοξία ή οι μαγικές συνταγές δεν αρκούν πια. Ο λαός θέλει να ξέρει πού βρίσκεται, θέλει να ξέρει πού πάει. Από τις πολιτικές του ηγεσίες, ο δοκιμαζόμενος και αποπροσανατολισμένος πολίτης χρειάζεται και απαιτεί καθαρές κουβέντες για την κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα, καθαρές πολιτικές για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων, καθαρό πρόγραμμα εθνικής ανάπτυξης, καθαρό σχέδιο πνοής για την Ελλάδα που θέλουμε», σημείωσε στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ορέστης Παναγιώτου