Υπόνοιες πως η MasterCard αυξάνει τεχνητά το κόστος των πληρωμών με κάρτα

Υπόνοιες πως η MasterCard αυξάνει τεχνητά το κόστος των πληρωμών με κάρτα
An employee stands behind a MasterCard logo during the launch of the international credit card issuer's first ATM transaction in Myanmar, in Yangon November 15, 2012.REUTERS/Soe Zeya Tun (MYANMAR - Tags: BUSINESS LOGO) - RTR3AFN3 Photo:

«Κοινοποίηση αιτιάσεων» σχετικά με τις χρεώσεις που αντιβαίνουν στους κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγόρησε σήμερα την MasterCard ότι «αυξάνει τεχνητά» το κόστος πληρωμών με πιστωτικές κάρτες στην Ευρώπη, απευθύνοντας «κοινοποίηση αιτιάσεων» σχετικά με τις χρεώσεις της εταιρίας που αντιβαίνουν, σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, στους κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού.

«Έχουμε σήμερα την υπόνοια ότι η MasterCard αυξάνει τεχνητά το κόστος των πληρωμών με κάρτα, γεγονός που θα μπορούσε να ζημιώσει τους καταναλωτές και τους εμπόρους λιανικής στην ΕΕ. Ανησυχούμε τόσο για τους κανόνες που εφαρμόζει η MasterCard στις διασυνοριακές συναλλαγές εντός της ΕΕ, όσο και για τις προμήθειες που επιβάλλει στους εμπόρους λιανικής για την αποδοχή πληρωμών με κάρτες που έχουν εκδοθεί εκτός Ευρώπης», δήλωσε η Επίτροπος για την πολιτική ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ.