Υποψηφίοτητα για την προεδρία της ΝΔ έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Υποψηφίοτητα για την προεδρία της ΝΔ έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στο βήμα κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, των Βρυξελλών, Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015. 'Αρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, των Βρυξελλών. Όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των προέδρων, μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα θα έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος.

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο βουλευτής του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ΝΔ “χρειάζεται μια ανανέωση και ως προς τα πρόσωπα και ως προς την πολιτική κατεύθυνση” και συμπλήρωσε: “Τα τελευταία χρόνια η Νέα Δημοκρατία έχει πάρει διαζύγιο με τους νέους και τους ανθρώπους που μπορούν να πάνε την Ελλάδα μπροστά”.

Σχολιάζοντας τη στάση του νυν προέδρου του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι “έκανε έναν πολύ αξιοπρεπή αγώνα και συγκράτησε το κόμμα και του είμαστε υπόχρεοι για αυτό”, όμως διαχώρισε τη θέση του σχετικά με την εσωκομματική διαδικασία εκλογής νέου προέδρου δηλώνοντας ότι “έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση για το ποιος μπορεί να συμμετέχει στην εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα της χώρας, που σημαίνει πως κινείται από το κέντρο, τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας ως τη λαϊκή δεξιά, και συμπλήρωσε: “Η ΝΔ έχει παλιά χαρακτηριστικά. Εγώ θα προχωρήσω σε reboot”.

Κληθείς να σχολιάσει όλους όσους αναφέρονται στο παρελθόν του ίδιου και της οικογένειάς του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: “Το όνομά μου ήταν ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην αρχή της σταδιοδρομίας μου, στη συνέχεια έγινε ένα μεγάλο μειονέκτημα. Ξέρω ότι υπάρχουν πολίτες που δεν θα με επιλέξουν επειδή έχω το όνομα Μητσοτάκης. Ζητώ από τους πολίτες να με επιλέξουν για το έργο μου, την αποτελεσματικότητά μου και όχι για το όνομά μου”.

Την ώρα της συνέντευξής του στον ΑΝΤ1, ο επίσημος λογαριασμός του κ. Μητσοτάκη στον Twitter ανακοίνωσε με τον δικό του τρόπο την υποψηφιότητα για το κόμμα: