Υπόθεση Wirecard: Τα εξαφανισμένα 1,9 δισ. ευρώ πιθανότατα δεν υπήρχαν ποτέ

Υπόθεση Wirecard: Τα εξαφανισμένα 1,9 δισ. ευρώ πιθανότατα δεν υπήρχαν ποτέ
Η γερμανική εταιρεία αποσύρει τα αποτελέσματα χρήσης 2019 και αυτά του α’ τριμήνου του 2020. Εξετάζει μέτρα για τη συνέχιση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνουν μειώσεις κόστους, αναδιάρθρωση, πώληση ή κλείσιμο δραστηριοτήτων.

Η Wirecard ανακοίνωσε σήμερα πως υπάρχει πιθανότατα τα 1,9 δισ. ευρώ που αναφέρθηκαν ως «εξαφανισμένα» από τους λογαριασμούς της, πολύ απλά να μην υπήρχαν ποτέ, μεταδίδει το Reuters.

Η γερμανική εταιρεία γνωστοποίησε επίσης πως αποσύρει τα αποτελέσματα χρήσης 2019 καθώς και αυτά του α’ τριμήνου του 2020.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Wirecard εκτιμά στη βάση της περαιτέρω εξέτασης πως υπάρχει μια επικρατούσα πιθανότητα το υπόλοιπο του λογαριασμού των 1,9 δισ. ευρώ να μην υπάρχει», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Επιπλέον, η Wirecard αναφέρει πως εξετάζει διάφορα πιθανά μέτρα για να διασφαλίσει τη συνέχιση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνουν μειώσεις κόστους, αναδιάρθρωση, πώληση ή κλείσιμο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.