Υπουργείο Εργασίας για τις μειώσεις στις συντάξεις: Η αλήθεια θα φανεί στα ΑΤΜ

Υπουργείο Εργασίας για τις μειώσεις στις συντάξεις: Η αλήθεια θα φανεί στα ΑΤΜ
O υπουργός Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος μιλά κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016. Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο υπουργός Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος για την για ασφαλιστική μεταρρύθμιση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση το υπουργείο διαψεύδει τα δημοσιεύματα που αφορούν την αύξηση στην παρακράτηση υγείας.

Με μια ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται κατά του συνόλου των Μέσων Ενημέρωσης, το υπουργείο Εργασίας διαψεύδει όλα όσα δημοσιεύονται σχετικά με τη νέα μείωση στις συντάξεις εξαιτίας των αλλαγών που αφορούν τις παρακρατήσεις όσων λαμβάνουν περισσότερες από μια συντάξεις.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο κάνει λόγο για «νέο κύμα παραπληροφόρησης και γκρίζας προπαγάνδας».

Το υπουργείο Εργασίας συνεχίζει στον ίδιο τόνο λέγοντας ότι «παρά τη γκαιμπελική προσπάθεια να γίνει το άσπρο-μαύρο, ο νόμος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εξασφάλισε ότι ΚΑΜΙΑ περικοπή δεν θα γίνει στις κύριες συντάξεις. Και αυτό μολονότι, λίγο πριν από τις εκλογές, ο πρώην Υπουργός Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωνε ότι όποιος και να εκλεγεί, μία σύνταξη ήταν χαμένη».

Προσπαθώντας να εξηγήσει το τι θα συμβεί στις συντάξεις, το υπουργείο αναφέρει ότι ναι μεν η παρακράτηση υγείας σε ποσοστό 6% θα πραγματοποιείται επί του αθροίσματος του συνόλου των συντάξεων που λαμβάνουν οι δικαιούχοι, όμως αυτό θα αφορά το καταβαλλόμενο ποσό και δεν θα γίνεται «επί του εικονικού, πολύ μεγαλύτερου ποσού της σύνταξης πριν από τις μνημονιακές περικοπές, όπως γινόταν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αυτό θα οδηγήσει στις περιπτώσεις όσων παίρνουν μία μόνο κύρια σύνταξη, τους πολύ περισσότερους δηλαδή, σε ΑΥΞΗΣΗ, όχι σε μείωση».

«Δεύτερον, βασικό χαρακτηριστικό της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι η ισονομία», αναφέρει το υπουργείο. «Γιατί είναι δίκαιο όσοι παίρνουν μόνο μία σύνταξη να έχουν δυσμενέστερη μεταχείριση από όσους είναι σε σχετικά καλύτερη κατάσταση και παίρνουν δύο ή περισσότερες συντάξεις; Γιατί οι πρώτοι θα πρέπει να υπόκεινται σε εισφορά στο σύνολο του εισοδήματος τους και οι δεύτεροι όχι;».

«Η αλήθεια θα φανεί στο ΑΤΜ», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. «Απλώς η αλήθεια δεν ενδιαφέρει αυτούς που παραπληροφορούν. Άλλες είναι οι προθέσεις τους και άλλα τα αφεντικά τους».